середа, 02 листопада 2016 18:16

ФІФА не включила Моуріньйо до списку претендентів на тренера року

ФІФА не включила Моуріньйо до списку претендентів на тренера року
Жозе Моуріньйо. Фото: eurosport.com

Португалець Фернанду Сантуш, француз Дідьє Дешам та італієць Клаудіо Раньєрі увійшли до числа десяти претендентів на звання найкращого тренера 2016 року за версією ФІФА в чоловічому футболі.

Сантуш у липні разом зі збірною Португалії здобув перемогу на чемпіонаті Європи у Франції, обігравши команду господарів турніру на чолі з Дешамом. Раньєрі разом із "Лестером" у сезоні-2015/2016 здобув першу в історії клубу перемогу в чемпіонаті Англії.

Також до списку претендентів на нагороду увійшли Кріс Коулман (збірна Уельсу), Хосеп Гвардіола (екс-тренер "Баварії", нині очолює "Манчестер Сіті"), Юрген Клопп ("Ліверпуль"), Луїс Енріке ("Барселона"), Маурісіо Почеттіно ("Тоттенхем"), Дієго Сімеоне ("Атлетіко") і Зінедін Зідан ("Реал" Мадрид).

Не потрапили до десятки такі відомі фахівці, як екс-головний тренер збірної Італії, нинішній тренер "Челсі" Антоніо Конте, керманич "Манчестер Юнайтед" Жозе Моуріньйо, тренер "Ювентуса" Массіміліано Аллегрі.

Переможця визначать у результаті комбінованого процесу голосування, в якому братимуть участь усі капітани і головні тренери національних збірних, а також вболівальники і понад 200 представників ЗМІ.

Голосування стартує 4 листопада і завершиться 22 листопада. Після цього будуть визначені три фіналісти. Вручення нагороди відбудеться 9 січня.

Зараз ви читаєте новину «ФІФА не включила Моуріньйо до списку претендентів на тренера року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути