неділя, 10 листопада 2013 11:22

ФІФА не стане переносити ЧС-2022 на січень-лютий з поваги до МОК

ФІФА не стане переносити ЧС-2022 на січень-лютий з поваги до МОК

Чемпіонат світу з футболу 2022 в Катарі не переноситиметься на січень або лютий, а пройде, найімовірніше, в листопаді або грудні. Про це заявив Президент ФІФА Зепп Блаттер.

Світова першість проходить влітку, проте температура в Катарі в цей час року може досягати аномально високих значень, у зв'язку з чим вже зараз скаржаться можливі учасники і глядачі цього турніру.

"ФІФА вирішила проводити чемпіонат світу в одній країні, і це буде Катар. Я хочу сказати, що коли в 2002 році ми прийняли рішення про проведення чемпіонату світу в двох країнах: Південній Кореї і Японії, у нас виникли деякі проблеми. Тому ми вирішили, що світова першість ніколи не буде проходити у двох і тим більше в трьох країнах, якщо одна країна буде в змозі самостійно провести її", - сказав Блаттер.

"У січні-лютому зазвичай проходять зимові Олімпійські ігри. Переносити чемпіонат буде неповагою по відношенню до Міжнародного олімпійського комітету і всієї олімпійської сім'ї. Більше того, у нас з МОК практично збігаються медіа, телевізійні та маркетингові партнери, тому ми не можемо проводити обидва цих змагання в один час. Логічно буде провести чемпіонат світу наприкінці року: наприклад, в листопаді або грудні. Але я поки не знаю точних дат", - сказав Блаттер.

Зараз ви читаєте новину «ФІФА не стане переносити ЧС-2022 на січень-лютий з поваги до МОК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути