четвер, 17 жовтня 2013 10:18

Федерація футболу Києва закликала Конькова відправити у відставку Стороженка

Федерація футболу Києва закликала Конькова відправити у відставку Стороженка
У київській федерації футболу збунтувалися проти Стороженка. Фото: ukranews.com

Федерація футболу міста Києва закликала президента ФФУ Анатолія Конькова провести радикальні кадрові зміни в головному футбольному штабі України.

"Наша ініціатива продиктована виключно патріотичними мотивами, тобто природним бажанням очистити керівний футбольний орган від дискредитують його осіб. Такою персоною нон - грата, на наш погляд, фактично є один із перших заступників президента ФФУ.

Після оголошення вердикту Лозаннського суду у справі про договірний матч "Металіст" - "Карпати" ми сподівалися, що футбольному функціонерові Стороженку вистачить мужності самому піти у відставку. Адже за підсумками процесу цей чиновник збанкрутував не тільки як самопроголошений адвокат обох клубів. Він також втратив право обіймати посаду вже тоді, коли дозволив собі некоректні публічні заяви на адресу УЄФА та CAS. Цей безпрецедентний випадок порушення корпоративної етики буквально шокував футбольну громадськість.

Однак, як виявилося, ні мужність, ні совість, ні почуття власної гідності не притаманні Стороженку. Зате він завжди готовий до проявів мстивості, коли хтось намагається позбавити його керівного крісла. Саме такого змісту була чергова публічна заява першого віце -президента, в якій він відкритим текстом зухвало шантажував свого керівника і колегіальний орган управління ФФУ.

Останнім показовим прикладом негідної поведінки одіозного чиновника стала його повна професійна безпорадність перед загрозою проведення харківського матчу за участю збірної України без глядачів. Замість того, щоб скористатися будь-якими обставинами, які дозволили б заповнити трибуни стадіону тисячам уболівальникам синьо - жовтої дружини, Стороженко публічно відмовився від запропонованої допомоги. Таким чином посадова особа ФФУ поставила свої власні амбіції вище загальнонаціональних інтересів, свідомо проігнорувавши перспективу солідарних, узгоджених дій, спрямованих на призупинення дисциплінарних санкцій ФІФА.

Більш ніж двадцять років функціонування Федерація футболу України не вперше стає заручницею цинічного кар'єриста, чия репутація брудною іржею роз'їдає імідж національної асоціації. Ми рішуче виступаємо за те, щоб змити цю ганьбу з нашого спільного мундира, очистити його заслужений і шановний у футбольному світі статус від цієї персоніфікованої ганьби.

Саме тому, у відповідь на лист ФФУ за № 113 від 19.09.13 р., члени Виконкому Федерації футболу м. Києва звертаються до футбольної громадськості України з пропозицією підтримати наше рішення від 15 жовтня 2013, як того вимагає п. 7 ст. 15 Статуту ФФУ, включити до порядку денного чергового Конгресу ФФУ питання про висловлення недовіри першому віце - президенту ФФУ Стороженко С.М.", - сказано в офіційному листі членів виконкому Федерації футболу м. Києва Анатолію Конькову.

Зараз ви читаєте новину «Федерація футболу Києва закликала Конькова відправити у відставку Стороженка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути