Ексклюзиви
вівторок, 30 серпня 2011 11:50

Фана "Динамо", який нібито бив Саламатова, допитували 12 годин

Фана "Динамо", який нібито бив Саламатова, допитували 12 годин

Одного з лідерів фанатів "Динамо" Андрія Кореновського (на фото) випустили під підписку про невиїзд після більше 12 годин перебування в Печерському райуправлінні МВС.

Нагадаємо, за словами правоохоронців, Андрія затримали за фактом бійки уболівальників і працівника стадіону Андрія Саламатова, який намагався зірвати банер з зображенням Романа Шухевича під час матчу з львівськими "Карпатами".

У той же час, уболівальники "Динамо" пов'язують допит зі скандуванням "Спасибі жителям Донбасу...", яке прозвучало на стадіоні після інциденту з Саламатовим.

У дільницю одразу ж приїхали нардеп Володимир Ар'єв, глава ГО "Спільна Справа" Олександр Данилюк, голова бюро журналістських розслідувань "Свідомо" Єгор Соболєв, голова Київського незалежного медіа Юрій Луканов та близько трьохсот п'ятдесяти київських фанатів. Адвокат Олег Бондарчук зміг потрапити до затриманого тільки о 19:00.

Після 12-годинного перебування в райвідділі Андрій виходив під гучне скандування більше 300 фанатів, які прийшли підтримати товариша, "Один за всіх і всі за одного!", "Футбол для фанатів, а не для мусорів!"тощо. Він дав коротке інтерв'ю, в якому заперечував свою участь у побитті Саламатова.

Кореновського судитимуть за статтею 296 КК (хуліганство). Підозрюваного випустили після проведення очної ставки з Саламатовим. Як повідомлялося, інцидент з Саламатовим стався під час матчу "Динамо" - "Карпати" 7 серпня.

Було оголошено про звільнення працівника стадіону, який раніше активно заявляв про свої антиукраїнські погляди. Пізніше Саламатов спростував повідомлення про своє звільнення з клубу і заявив, що він отримає матеріальну допомогу від "Динамо" в зв'язку з отриманою травмою.

За матеріалами ТСН, bilozerska.livejournal.com

Зараз ви читаєте новину «Фана "Динамо", який нібито бив Саламатова, допитували 12 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути