неділя, 29 березня 2015 11:51

Ежидіо розірвав контракт з "Дніпром" через невиплату зарплати

Ежидіо розірвав контракт з "Дніпром" через невиплату зарплати
Ежидіо перейшов у "Дніпро" в січні цього року fcdnipro.ua

Захисник "Дніпра" Ежидіо розірвав контракт з дніпропетровським клубом, повідомив Маркос Мотта, партнер юридичної компанії Bichara e Motta, що займається справами футболіста.

Таке рішення 28-річний бразилець прийняв через невиплату зарплати.

"Дніпро" порушив статтю 12-біс і статтю 17 Регламенту ФІФА про статус і трансфер футболістів, повідомив у своєму твіттері юрист Bichara e Motta Стефано Малвестіо.

Стаття 12-біс з'явилася в регламенті недавно, і вступила в силу з 1 березня 2015 року. Відповідно до неї клуб, який прострочив виплату гравцеві грошей на термін більше 30 днів без обумовленої в контракті причини, може бути визнаний таким, що не виконує свої зобов'язання. Для цього гравець зобов'язаний надати клубу термін в 10 днів на виконання його зобов'язань.

Після цього до клубу на вимогу гравця можуть бути застосовані санкції з боку ФІФА - попередження, догану, штраф і заборона на реєстрацію нових гравців на 1 або 2 трансферних вікна.

Відзначимо, що при цьому стаття 12-біс не містить дозволу гравцеві розірвати контракт в односторонньому порядку, на відміну від статті 17, яка застосовується при заборгованостях більше 3 місяців.

Відзначимо, що Bichara e Motta також займається справами Клейтона Шав'єра, який взимку розірвав контракт з "Металістом" через заборгованість по зарплаті.

Нагадаємо, Ежидіо перейшов у "Дніпро" в січні цього року.

Зараз ви читаєте новину «Ежидіо розірвав контракт з "Дніпром" через невиплату зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути