четвер, 21 червня 2012 09:30

Екс-генсек НОК Геращенко був п'яний, коли "штовхав" квитки на Олімпіаду

Екс-генсек НОК Геращенко був п'яний, коли "штовхав" квитки на Олімпіаду
НОК розлучився з Володимиром Геращенко. Фото: sport.dozor.com.ua

Комісія з розслідування квиткового скандалу в Національному олімпійському комітеті України оприлюднила висновки своєї роботи.

З цієї нагоди в Києві в середу, 20 червня, був скликана прес-конференція.

Колишній генеральний секретар НОК України Володимир Геращенко не мав права вести переговори про можливість перепродажу квитків та при переговорах був у нетверезому вигляді, заявила член комісії з розслідування інциденту Ольга Жуковська.

"Проблема в тому, що він вів переговори на тему, про яку не мав права спілкуватися... а тим більше, в п'яному вигляді", - сказала Жуковська.

Нагадаємо, в результаті розслідування журналістогв Бі-бі-сі з'ясувалося, що Геращенко мав намір продати на чорному ринку квитки на Олімпійські ігри 2012 року в Лондоні.

Чиновник в одній з лондонських готелів сказав журналісту, яка представилася перекупником, що поширює квитки серед українських вболівальників, тренерів та офіційних осіб, проте потім у нього має залишитися ще до 100 квитків, які він має намір продати.

Сам чиновник згодом заявив, що ніколи не планував продавати квитки у Великобританії. Наприкінці травня виконком НОК прийняв відставку свого генерального секретаря.

Пізніше виявилося, що випадок з Геращенко - не єдиний, а в корупційних схемах виявилися замішані й інші вищі спортивні чиновники різних країн.

Також стало відомо, що НОК України прийняв рішення виключити Володимира Геращенка зі складу комітету. Про це повідомив президент організації Сергій Бубка.

"За порушення своїх членських обов'язків Геращенко підлягає виключенню з членів НОК України", - сказав він.

За матеріалами Інтерфакс-Україна, BBC

Зараз ви читаєте новину «Екс-генсек НОК Геращенко був п'яний, коли "штовхав" квитки на Олімпіаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути