четвер, 16 квітня 2015 08:30

Єгипетська загроза для "Динамо" - п'ять думок напередодні матчу киян проти "Фіорентини"

Єгипетська загроза для "Динамо" - п'ять думок напередодні матчу киян проти "Фіорентини"
Мохамед Салах

Cьогодні київське "Динамо", лідер чемпіонату України, проведе перший чвертьфінальний матч Ліги Європи з футболу. Суперник – італійська "Фіорентина", яка йде п'ятою у серії "А". Поєдинок на столичному "Олімпійському" стадіоні розпочнеться о 22.05. Наш сайт вестиме текстову трансляцію зустрічі.

Які моменти треба знати напередодні протистояння у Києві?

"Фіорентина" програла два останні матчі – 0:3

За класом і зірковістю виконавців клуб із Флоренції виглядає солідніше за киян. Особливо ефектно виглядає атака. Салах, Гомес, Діаманті та племейкер Валеро здатні пробити будь-яку оборону. Уболівальники і спеціалісти із Італії теж вважають жереб дуже вдалим для "фіалок".

Натомість прихильники динамівців обережно говорять про шанси своїх. Загалом після нового року, здалося, що прогрес у "Фіорентини" все ж більший, ніж у киян. Але два поспіль провальні матчі, поразки – 0:3, перекреслили попередні досягнення італійців. Тепер ніхто не знає, що це було – чи початок глибокої кризи, чи тимчасовий спад у грі.

Киянам дуже потрібно забити першими

Навряд чи нинішня "Фіорентина" може дозволити собі три поразки поспіль. Для цього супернику доведеться докласти неймовірних зусиль. Кияни мусять відразу показати флорентійцям: вони, якщо і слабкіші від "Ювентуса" і "Наполі", то не настільки, аби суперник відчув, що після італійських грандів може перепочити в Києві.

Динамівцям конче необхідно відкрити рахунок першими. Забитий м'яч може спричинити ступор у суперників. Поступатися в рахунку в третій поспіль грі – важке випробування для психіки амбіційних футболістів. Принаймні після пропущеного голу в Неаполі "фіалки" так і не змогли оговтатися. На відміну від гри з туринцями "Фіорентина" відразу змирилася із поразкою.

Зараз шанси "Динамо" кращі, ніж у попередніх протистояннях з "фіалками"

Динамівці теж не можуть дозволити собі третьої поразки. Двічі в єврокубках команда зі столиці України сходила з дистанції після зустрічі із "Фіорентиною". Якщо вважати, що суперники завжди були приблизно рівні за класом, то за теорією вірогідності має перемогти команда Реброва. Принаймні у нинішнього покоління динамівців шанси на звитягу найбільші.

Наприкінці 60-х кияни ще не мали єврокубкового досвіду, а наприкінці 80-х грали з італійцями у грудні, коли були думками вже у відпустках. Зараз "Динамо" виглядає більш зголоднілим за великими перемогами аніж суперник.

Гості одразу підуть в атаку

Яким би важливим не був забитий у ворота суперника гол, киянам варто перші 20 хвилин гри зосередитися на захисті своїх воріт. З великою вірогідністю Гомес і партнери, розлючені двома попередніми поразками, кинуться штурмувати ворота динамівців. Можливо, кияни всю гру проведуть у захисті й розраховуватимуть лише на контратаки. Кидатися з перших хвилин на ворота гостей не варто.

Флорентійці ні за яких обставин не гратимуть катеначо. Їм соромно перед уболівальниками за два програші по 0:3. Особливо обережним треба бути із Салахом. Єгиптянин дуже швидкий і вибуховий гравець. Оббігти на швидкості одного оборонця йому не складе ніяких труднощів. Щільна оборона, підстраховка і миттєвий пресинг при втраті м'яча не дадуть розгулятися новобранцю "Фіорентини".

З німцем Гомесом треба бути пильним усю гру. Про це точно знає Александар Драгович, який колись зі своїм "Базелем" попустив сім голів від "Баварії". Чотири з них забив саме Гомес.

Ще один момент – захисник "Фіорентини", зокрема, Гонсало Родрігес, дуже уміло грають за розіграшу "стандартів".

Ще один шанс для Ярмоленка

Провідні виконавці киян ще не набрали форми після травм. Ленс у другому таймі матчу із "Зорею" виглядав набагато гірше від Гусєва, який грав у таймі першому. Але з 90% вірогідністю у стартовому складі вийде саме голландець. Мігел Велозу востаннє виходив на поле у грі з "Евертоном". Чи встигне він набрати форму – питання. У неділю не вразив Сергій Сидорчук. Гармаш взагалі не потрапив до заявки на гру. Мбокані востаннє забивав на Кубку Африки. Зараз лише Сергій Рибалка та Лукаш Теодорчик демонструють явний прогрес.

Лідеру динамівців Андрію Ярмоленку вкотре буде надано шанс продемонструвати себе на фоні сильного суперника. Якщо він прагне переїхати в Англію чи Італію, то треба готуватися, що сильний суперник буде у кожному матчі.

Зараз ви читаєте новину «Єгипетська загроза для "Динамо" - п'ять думок напередодні матчу киян проти "Фіорентини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути