понеділок, 30 січня 2012 11:54

"Два роки для Рибки - це цілковитий абсурд" - екс-голкіпер "Шахтаря"

"Два роки для Рибки - це цілковитий абсурд" - екс-голкіпер "Шахтаря"

Рішення УЄФА дискваліфікувати Олександра Рибку на два роки не вписується ні в які рамки. І у "Шахтаря" є хороші шанси виграти апеляцію. У цьому впевнений екс-голкіпер донецької команди Юрій Дегтярьов.

- Це цілковитий абсурд, - сказав Юрій Віталійович у коментарі Gazeta.ua. - Абсолютно незрозуміло, як і що в УЄФА розбирали. Одна справа, якби це був польовий гравець. А тут і слів не добереш. Для чого голкіперу приймати допінг? Щоб кинути ворота і втекти забивати голи? Взагалі, ні в які рамки не вписується.

- "Шахтар" має намір подавати апеляцію. Які тут шанси на успіх?

- Думаю, великі. Адже гравцеві дали максимальний термін в ситуації, коли для цього не було серйозних підстав. Тим більше, що на моїй пам'яті були випадки, коли за більш серйозні провини карали не так суворо. Правда, вони відносилися до розряду дисципліни, але тим не менш...

- Спочатку аварія Луческу, тепер ось Рибка. Здатна команда на фоні цього не зламатися і не "поплисти" в останніх іграх чемпіонату?

- Звичайно, потрібен час, щоб прийти в себе. До відновлення чемпіонату залишається трохи більше місяця. Тренеру достатньо, щоб прочухатися. Що ж до голкіпера, то Пятов довго не грав, і йому потрібно більше часу, щоб набрати потрібну форму і повністю замінити Рибку.

- Тобто реальною заміною Рибки Ви бачите тільки Пятова?

- Однозначно. У нього більше досвіду, в тому числі єврокубкового. Він дублював Рибку. За Шустом вже давно не спостерігав. Він свого часу був дуже перспективним, але десь опустив руки і перестав бути конкурентоспроможним. Тим не менш, у нього з'явився шанс. Якщо зробить висновки з минулих невдач, нічого для нього не втрачено.

Зараз ви читаєте новину «"Два роки для Рибки - це цілковитий абсурд" - екс-голкіпер "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути