неділя, 21 листопада 2010 10:36

Донецьк прийме юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики

Донецьк прийме юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики

20 листопада, на засіданні Ради Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ) в Монако Донецьк отримав право прийняти юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики 2013 року.

Презентацію України на право проведення чемпіонату впродовж другого дня засідання Ради проводили віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков, президент НОК, перший віце-президент ІААФ Сергій Бубка, міністр України в справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін, мер міста Донецьк Олександр Лук'янченко та президент Федерації легкої атлетики України Валерій Борзов.

"Відвідавши Україну в серпні нинішнього року під час проведення Ради ІААФ у Києві я був приємно вражений гостинністю вашої країни і рівнем, на якому ви можете приймати події подібного рівня, - сказав на прес-конференції президент ІААФ Ламін Діак. – В презентації Донецька на проведення юнацького чемпіонату світу було чимало дуже сильних і невідмовних аспектів, але одним із головних факторів, що вплинули на підтримку та вибір українського міста, стала сьогодні особиста присутність у залі засідань Ради ІААФ такої високої української делегації на чолі з віце-прем'єр-міністром України Борисом Колесніковим, від якого ми отримали непересічні урядові гарантії, які відіграють неабияку роль під час прийняття рішення. Перебуваючи в Києві, я також чимало спілкувався і з вашим міністром спорту Равілем Сафіулліним і ще тоді відзначив для себе, що на розвиток спорту в цілому, а легкої атлетики зокрема ми з ним маємо спільні точки зору. Я щиро вітаю Україну з перемогою і впевнений, що чемпіонат у Донецьку ви зможете організувати на найвищому рівні, тим паче що Україна є великою легкоатлетичною державою."

"Навзаєм, я хочу подякувати Міжнародній федерації легкої атлетики, - сказав віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков, - насамперед за довіру. Але доповнюючи пана президента ІААФ, наголошую, що ще одним і дуже суттєвим фактором в нашому сьогоднішньому тріумфу стали не лише державні гарантії, а й легендарні перемоги на спортивних аренах світу таких грандів "Королеви спорту" як Валерій Борзов і Сергій Бубка, а також усіх чемпіонів світу, Європи та Олімпійських ігор, котрі принесли нашій Україні справжню спортивну славу. Юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики для нашої країни - це непересічний шанс показати своє істинне обличчя не лише футбольній Європі, а й усьому спортивному світові. Я щиро сподіваюся, що наша сьогоднішня перемога – це лише пролог для майбутніх змагань, які б ми хотіли прийняти в Україні. Вже сьогодні ми обговорюємо можливість запросити до Києва командний чемпіонат Європи з легкої атлетики. На що ми розраховуємо? Звісно, на перемогу. Більш того, я вірю, що з роками Україна зможе прийняти не лише зимові, а й літні Олімпійські ігри".

"В спорті, як і в житті, для досягнення вершин потрібно обов'язково пройти певні етапи. Україна – молода країна, тому планку своїх амбіцій потрібно піднімати поступово і грамотно. Спершу нам потрібно завоювати авторитет і повагу світової спортивної спільноти. Сподіваюся, що успішне проведення футбольного Євро-2012, а згодом і проведення юнацької першості світу з легкої атлетики стануть дуже важливою візитною карткою для наших майбутніх цілей та задач у проведенні крупних змагань. Представляти країну на міжнародному рівні, консолідувати наших громадян навколо спорту, пишатися власними досягненнями і мотивувати людей займися спортом і власним здоров'ям – це державна політика", - прокоментував перемогу української заявки Сергій Бубка.

Насамкінець прес-конференції мер Донецька Олександр Лук'янченко вручив президентові ІААФ Ламіну Діаку сувенірний герб міста та ілюстровані подарункові видання про місто, яке прийматиме чемпіонат світу серед юнаків з легкої атлетики у 2013 році.

НОК

Зараз ви читаєте новину «Донецьк прийме юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути