четвер, 15 вересня 2011 10:59

"Донбас" і "Сокіл" відкриють перший чемпіонат Професіональної хокейної ліги

"Донбас" і "Сокіл" відкриють перший чемпіонат Професіональної хокейної ліги

Сьогодні, 15 вересня, чемпіонат України з хокею стартує матчем "Донбас" — "Сокіл". Поєдинок пройде у Донецьку, пряма трансляція на телеканалі "Перший національний" о 18:30. Турнір уперше пройде під егідою Професіональної хокейної ліги.

Напередодні президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін та генеральний директор ліги Юрій Загородній підписали договір про співпрацю. Таким чином права на проведення хокейного чемпіонату України перейшли до ПХЛ.

Участь у змаганнях візьмуть 8 команд: "Донбас" (Донецьк), "Сокіл", "Компаньйон-Нафтогаз", "Беркут" (всі — Київ), "Білий барс" (Броварський район), Вінницькі Гайдамаки" (Вінниця), "Леви" (Львів) та "Харківські акули" (Харків).

"Федерація хокею України залишає за собою право контролю за проведенням змагань, решту делегуються лізі, – заявив Анатолій Брезвін на прес-конференції. - Команд-учасниць чемпіонату могло б бути більше, але не всі змогли пройти процедуру атестації. Головна проблема — відсутність арен. Сподіваємось, наступного сезону команди вирішать всі питання і приєднаються до ліги."

Чемпіонат України пройде у два етапи — шість кіл регулярної першості і стадія плей-офф. Чвертьфінали та півфінали проходитимуть до трьох перемог однієї з команд. Фінальна серія триватиме до чотирьох перемог.

"Хокейний сезон в України завершиться 1 квітня. Таким чином національна збірна матиме достатньо часу, щоб підготуватися до чемпіонату світу, який стартує 15 квітня, - розповів Юрій Загородній.

Генеральний директор ПХЛ додав, що у чемпіонаті Україні передбачене одне трансферне вікно — з 15 вересня 2011 року — по 31 січня 2012 року.

Всього до участі у національній першості заявлено 186 хокеїстів. Найбільше заявили "Донбас" і "Беркут" — по 26 гравців. Мінімальна планка — 17 виконавців.

У командах є легіонери з Росії (21), Білорусі (23), Литви (1, "Беркут"), Чехії (1, "Беркут") та США (1, "Леви").

22 січня 2012 року пройде Матч Всіх Зірок ПХЛ у київському Палаці спорту.

Календар

15 вересня

ХК "Донбас" — ХК "Сокіл"

ХК "Харківські акули" — ХК "Компаньйон-Нафтогаз"

16 вересня

ХК "Леви" — ХК "Вінницькі Гайдамаки"

ХК "Білий Барс" — ХК "Беркут"

Зараз ви читаєте новину «"Донбас" і "Сокіл" відкриють перший чемпіонат Професіональної хокейної ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути