субота, 11 червня 2011 19:37

"Динамо" Вороніна зіграло внічию із "Зенітом": результати 12-го туру РПЛ

Обидва центральні матчі 12-го туру завершилися внічию. "Зеніт" втратив перемогу над "Динамо", а московський "Спартак" і "Рубін" рахунок не відкрили. Лідерство в чемпіонаті ділять ЦСКА та "Анжі", у складі якого гол зі штрафного забив Роберто Карлос.

Поєдинок "Динамо" - "Зеніт", що відбувся в Хімках, ряснів видовищними епізодами, але найцікавіше команди приберегли на заключний відрізок. 82-а хвилина: форвард невського клубу Данко Лазович ударом головою з близької відстані забиває свій восьмий гол у чемпіонаті. 91-а хвилина: хавбек "Зеніта" Віктор Файзулін за гру рукою отримує другий "гірчичник", залишаючи команду в меншості. 95-а хвилина: Олександр Самєдов ударом з лінії штрафного майданчика зрівнює рахунок. Фінальний свисток - 1:1.

"Спартак" приймав у "Лужниках" сусіда по турнірній таблиці - "Рубін". Господарі підійшли до цієї зустрічі з великими кадровими втратами - ряд футболістів травмований, інші запрошені до збірних. Як наслідок, з молодіжного складу були викликані на підмогу відразу кілька людей. Троє з них - захисник Сергій Бризгалов, хавбек Артур Валікаєв і нападник Олександр Козлов - з'явилися на полі.

Поєдинок пройшов за переваги гостей, які завдали по воротах 20 ударів (проти п'яти у суперника). Втім, пробити Андрія Диканя казанцям так і не вдалося. Підсумок матчу - 0:0. Вперше після піврічної перерви, викликаного важкою травмою, в "основі" червоно-білих вийшов захисник Сергій Паршивлюк.

Найрезультативніший матч туру відбувся в Грозному, де "Терек" поступився ЦСКА - 2:4. Головним героєм зустрічі став Вагнер Лав, який оформив дубль і зробив пару результативних передач. Два інших "армійські" голи теж на рахунку легіонерів - Сейду Думбія і Кейсуке Хонди. Під завісу гри гості дозволили собі розслабитися, і Маурісіо встиг двічі покарати їх. Ложкою дьогтю для ЦСКА стала травма Томаша Нецида - чеський форвард пошкодив коліно і ризикує вибути з ладу на тривалий термін.

Команда Леоніда Слуцького могла стати одноосібним лідером чемпіонату. Але "Анжі", перемігши в Нальчику, продовжив тріумфальний хід. Центральним епізодом матчу став гол Роберто Карлоса, забитий на 20-й хвилині: бразилець відзначився ударом зі штрафного. У другому таймі Ян Голенда встановив остаточний рахунок - 2:0. Махачкалинці, заробивши 22 очки, розташувалися в таблиці на другому місці, поступаючись ЦСКА лише за додатковими показниками.

На третю позицію піднялася "Кубань", яка здолала вдома "Амкар" - 3:2. Перм'яки завдяки голам Дмитра Белорукова та Микити Бурмістрова двічі вели в рахунку, але в підсумку зазнали чергової поразки. У складі краснодарського клубу дубль оформив Ласін Траоре, переможний м'яч на 88-й хвилині забив румунський нападник Георге Букур.

"Локомотив" у першому матчі після відставки головного тренера Юрія Красножана зіграв внічию з "Томью" - 2:2. У дебюті зустрічі захисник залізничників Ренат Янбаєв відзначився автоголом, в кінці тайму Максим Канунніков подвоїв перевагу сибіряків. Москвичі уникли поразки у заключні 20 хвилин. Владислав Ігнатьєв спочатку віддав гольовий пас Сеніяду Ібрічічу, а невдовзі забив сам.

"Волга" перервала затяжну безвиграшну серію, перегравши "Крилья Совєтов" - 2:0. Обидва голи (перший - з пенальті) в активі Отара Марцваладзе. Інший дебютант прем'єр-ліги, "Краснодар", теж домігся успіху. На виїзді "городяни" здобули вольову перемогу над "Ростовом" - 3:1. У гостей забивали Володимир Татарчук, Юрій Мовсисян та Марсіо Абреу. У складі господарів точний удар з 11-метрового на рахунку Дмитра Кириченка, пише офіційний сайт УЄФА.

12-й тур

Томь - Локомотив - 2:2 (2:0, 0:2)

Голи: 1:0 - Янбаєв (14, автогол), 2:0 - Канунніков (37), 2:1 - Ібрічіч (74), 2:2 - Ігнатьєв (81).

Анжі - Спартак Нальчик - 2:0 (1:0, 1:0)

Голи: 1:0 - Роберто Карлос (20), 2:0 - Голенда (61).

Кубань - Амкар - 3:2 (1:1, 2:1)

Голи: 0:1 - Бєлоруков (30), 1:1 - Траоре (44), 1:2 - Бурмістров (51), 2:2 - Траоре (66), 3:2 - Букур (88).

Терек - ЦСКА - 2:4 (0:2, 2:2)

Голи: 0:1 - Думбія (19), 0:2 - Вагнер Лав (37), 0:3 - Хонда (52), 0:4 - Вагнер Лав (80), 1:4 - Маурісіо (87), 2 : 4 - Маурісіо (88).

Волга НН — Крилья Совєтов - 2:0 (0:0, 2:0)

Голи: 1:0 - Марцваладзе (49, пенальті), 2:0 - Марцваладзе (72).

Динамо - Зеніт - 1:1 (0:0, 1:1)

Голи: 0:1 - Лазович (82), 1:1 - Самєдов (90).

ДИНАМО: Шунін, Вілкшир, Ломіч, Фернандес, Гранат, Сапета (Єпуряну, 86), Сємшов (Місімовіч, 71), Самєдов, Кураньї, Кокорін (Смолов, 76), Воронін.

ЗЕНІТ: Малафєєв, Анюков, Губочан, Ломбертс, Лукович, Денисов, Сємак (Іонов, 66), Зирянов, Файзулін, Бухаров (Хусті, 74), Лазович (Мейра, 90).

Вилучення: Файзулін (90).

Спартак - Рубін - 0:0 (0:0, 0:0)

СПАРТАК: Дикань, Паршивлюк, Родрігес, Д. Комбаров, Валікаєв (Каріока, 64), Махмудов, Макгіді (Бризгалов, 35), Ананідзе (Козлов, 79), К. Комбаров, Яковлєв, Дзюба.

РУБІН: Рижиков, Кузьмін, Боккетті, Навас, Ансальді, П. Бистров (Лебеденко, 59), Нобоа, Рязанцев, Натхо, Касаєв, Медведєв (Дядюн, 46).

Ростов - Краснодар - 1:3 (1:1, 0:2)

Голи: 1:0 - Кириченко (15, пенальті), 1:1 - Татарчук (33), 1:2 - Мовсисян (46), 1:3 - Марсіу (53).

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" Вороніна зіграло внічию із "Зенітом": результати 12-го туру РПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути