понеділок, 16 липня 2012 19:54

"Динамо" зіграло на жилах. Можливо, це такий тренерський стиль" - Гецко

"Динамо" зіграло на жилах. Можливо, це такий тренерський стиль" - Гецко
"Дуже сподобалась гра Селезньова" - Гецко ФОТО: dynamo.kiev.ua

В українській прем'єр-лізі пройшли матчі першого туру. Колишній форвард збірної України Іван Гецко поділився з своїми враженнями від старту чемпіонату.

"Зі всіх матчів першого туру мені сподобався поєдинок "Дніпра" та "Таврії". Команда Хуанде Рамоса приємно здивувала. Що стосується поєдинків у Донецьку та Києві, то "Шахтар" зіграв один з кращих своїх матчів. Хоча не можна сказати, що у них був слабкий суперник. "Арсенал" створив багато моментів, але підвела реалізація. Рахунок по грі мав бути 6:3 чи 6:4. Прикро за "канонірів".

Після матчу "Динамо" з "Металургом" залишився осад. Вболівальники на трибунах освистували свою команду, їх така гра не влаштовує.

"Чорноморець" переміг, але я б не сказав, що задоволений грою і що з командою все у порядку. Одесити вели у рахунку 3:0, але пропустили два м'ячі і дозволили "Говерлі" створити біля своїх воріт небезпечні моменти. Тим більше команда грала із суперником, який вийшов з першої ліги.

Ще більш-менш нормальна гра була у матчі "Ворскли" та "Кривбаса". Вдалося подивитися практично весь матч, отримав задоволення від гри криворіжців. Треба врахувати, що у них відбулася тренерська чехарда. Команду очолив Олег Таран, взяв все у своє керівництво і вдало стартував у сезоні. Завжди приємно починати з перемоги на виїзді. Це надихне команду."

Експерти і журналісти відзначають, що "Динамо" у матчі з "Металургом" зіграло у той футбол, який команда демонструвала у минулому сезоні.

"Так і є. Кияни зіграли на жилах. Можливо, це такий тренерський стиль. Команда другий сезон поспіль під керівництвом Сьоміна починає так само. Можливо, наставник виводить "Динамо" на пік форми до Ліги чемпіонів. Важко сказати. Але у матчі я не бачив ні гри, ні командних дій".

Як оціните дебют Ніко Кранчара?

"Хорват розчарував. Я розумію, що він довгий час не грав, але якщо йому довірили місце в основному складі, то значить розраховують на нього. Мабуть, тренер бачить у ньому потенціал і вірить у нього. Стандарти? У "Динамо" був Алієв. Міняти шило на мило? Якщо він прийшов у команду, щоб подавати кутові і виконувати штрафні удари, то я не бачу підсилення. Такий гравець у команди був і "Динамо" з ним розлучилося. Кранчара брали для іншого. Правда, поки він цього не демонструє. Можливо, дійсно він зараз перебуває не у своїй оптимальній формі. Але якщо тренер ставить його у склад, то бачить у ньому щось більше.

Мені поки не зрозуміла гра команди, її структура. У "Динамо" грають практично ті самі люди. Є тільки одна заміна, але вона не могла вплинути на малюнок гри. Не видно фізичних кондицій і швидкостей, які ми звикли бачити у "Динамо".

Можливо "Динамо" варто було зіграти з двома нападниками?

"Ідейє приніс команді перемогу. Йому вдалося забити на 92-й хвилині. Якби команда зіграла внічию, то тоді можна було б висувати тренеру якісь претензії. Якщо вона виграла, хай і на останніх хвилинах, то все одно це хороший результат. До чого це приведе у майбутньому я не берусь сказати.

У першому турі я побачив гру "Шахтаря", "Металіста" та "Дніпра". Ці команди формують еліту українського футболу. Вони продемонстрували малюнок гри, рівень, майстерність та клас. Про "Динамо" цього не скажеш. Хоча гравці у команді залишились ті самі. Своїх новачків вони поки не задіяли. Я мало вірю, що вони змінять гру киян. Напевне, у тренера такий стиль. Іншого пояснення я не знаходжу. Це не той футбол, який ми б хотіли бачити.

Кожен тренер, який приходить у команду приносить щось своє, але у кожного клубу є певні традиції та елементи гри. Який би наставник не працював у "Динамо", це завжди була машина, яка змітала на ходу всі клуби, фізично здорова команда, яка перебігала, затоптувала і знищувала суперника пресингом. Всі копіювали гру киян. Сьогодні багато клубів думають по-іншому і звертають увагу на гру "Шахтаря".

При іншому наставнику малюнок гри "Динамо" зміниться. Це однозначно. Якщо робота Сьоміна влаштовує президента та вболівальників, то він і далі працюватиме. Хоча результату поки немає. У Києві ставлять максимальні завдання — виграти чемпіонат і якомога далі пройти в єврокубках. "Динамо" — команда з амбіціями та іменем.

Не зрозуміло, чому у команді немає футболістів з серйозними іменами. Трансфери іноземців — це сірі конячки. Немає гравців з великої букви, які проявили себе в Європі."

А півфіналіст Євро-2012 Велозу? Інші новачки?

"Я не думаю, що ці гравці мають рівень високого класу. Для прикладу можна подивитися на казанський "Рубін". Команда купує не просто футболіста, а його ім'я і славу. На таких гравців ходять вболівальники, росте рівень майстерності всієї команди."

На кого "Динамо" варто звернути увагу?

"Ми б хотіли, що у Києві грав Мессі та Ібрагімович. А чому ні? Тут нічого смішного немає. Так, вони дорогі. Якщо клуб ставить перед собою серйозні завдання, то потрібні виконавці високого класу.

Що стосується українських гравців, то трохи прикро, що вони подають надії, але не переходять на той рівень, який ми б хотіли бачити. Євген Коноплянка зіграв на Євро, ми бачимо його стабільну гру, а вчора отримав вилучення у першому турі і не реалізував пенальті. Аж неприємно стає. Здавалося б, що це найкраще, що у нас є. Напевне, чутки про його можливий перехід в інший клуб за шалені гроші відбиваються на його внутрішньому стані."

Після матчу за Суперкубок говорили про проблеми донецького "Металурга" у нападі.

"У них були свої моменти у грі з "Динамо". Навіть сам Володимир П'ятенко сказав, що у команди не було завдань на матч за Суперкубок. Напевне, вони розуміли співвідношення сил "Металурга" і "Шахтаря", але зіграти їм все одно потрібно було. У чемпіонаті вони будуть боротися за кожне очко. Нікому не буде просто з металургами. Це кваліфікована команда з хорошим підбором виконавців. Якщо вони ще підсилять склад, що виглядає цілком реальним, то це буде міцний горішок, який складе конкуренцію першій четвірці."

Які позиції команді треба підсилити у першу чергу?

"Лінію атаки. Хочеться, щоб там з'явилися нові виконавці, які б тішили вболівальників видовищною грою і великою кількістю забитих м'ячів."

У матчі за Суперкубок на вістрі атаки "Шахтаря" діяв Луїс Адріано. У поєдинку з "Арсеналом" у старті вийшов Євген Селезньов. Хто буде основним нападником у Луческу?

"Не забувайте про Девіча. Його взяли у команду не для колекції. Ці футболісти будуть на провідних ролях у "Шахтарі". Мені дуже сподобалась гра Селезньова у матчі з "Арсеналом". Він забив гол, віддав дві результативні передачі і чудово взаємодіяв з партнерами. На полі був зовсім інший Селезньов, ніж якого ми бачили у минулому сезоні. Він з першого туру демонструє свою націленість на якісь досягнення та амбіції. Видно, що у "Шахтарі" здорова конкуренція. Гравці будуть викладатися на всі 100% і не робитимуть собі якихось поблажок. Ніхто не гарантував Девічу місця в основному складі. Йому потрібно довести своє право там грати. Луческу довірятиме тим гравцям, які на той момент будуть виглядати найкраще.

Головне, щоб у команди не було проблем з реалізацією. Щодо матчу з "Арсеналом", то мені шкода киян. "Каноніри" атакували, мали чимало моментів. Можу виділити три їх атаки, які вони не реалізували, але після кожної пропустили гол у свої ворота. "Шахтар" тактично дуже грамотна команда. "Гірники" показали той футбол, який ми б хотіли бачити весь час, а не в окремих матчам. Хочеться, щоб вони і далі прогресували. Команда грає на два рівні вище — і за майстерністю, і за швидкостями. Хоча у захисті є проблеми. Як мінімум були два виходи один в один. Якби Мазілу був точнішим, то у "Шахтаря" були б проблеми.

Хоча за рахунку 1:0, 2:0 і 3:0 гравці можуть втрачати концентрацію. Можливо тому біля воріт "Шахтаря" почали виникати гострі моменти. Якби рахунок був іншим, не виключено, що захист діяв би зібраніше і ставився відповідальніше до своїх обов'язків. Сподіваюсь надалі так і буде. Додам, що потішила гарна гра П'ятова."

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" зіграло на жилах. Можливо, це такий тренерський стиль" - Гецко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути