четвер, 26 травня 2011 13:36

"Динамо" морально розклалося"- Заваров

"Динамо" морально розклалося"- Заваров

"Шахтар" переміг цілком заслужено, довівши, що на сьогодні сильніші за "Динамо". А біло-синім не вистачає витримки та дисципліни. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав екс-наставник київського "Арсеналу", легендарний динамівець Олександр Заваров.

- За накалом боротьби матч виправдав всі очікування, - говорить Олександр Анатолійович. - Разом з тим будь-яких сюрпризів не приніс. Все закономірно - "Шахтар" на сьогоднішній день сильніший як в командній грі, так і за рівнем виконавців. У них більше класу, коли потрібно, вони здатні додати, вирвати потрібні м'ячі. Фернандіньо он що вчора робив. Це стовпи, на яких будується гра "Шахтаря". "Динамо", знаючи все це, нічого не змогло протиставити.

- Юрію Сьоміну не вистачило часу чи все-таки киянам потрібно дуже серйозно посилюватися в міжсезоння?

- "Динамо" цим складом грає весь чемпіонат. Мілевський, Вукоєвич - все в грі. У команді багато чого треба міняти, робота чекає колосальна.

- Чи не заспокоїлася команда після першотравневих 3:0 в Києві?

- Фінал Кубка для деяких гравців може бути один раз в житті. Професіонал повинен виходити і грати, а не ганьбитися. Тим більше проти такої команди, як "Шахтар". Був би хтось інший, ще десь щось можна було б говорити. Але коли такий подразник протягом стількох років, то про яку розслабленість може йти мова? Це неприпустимо.

- Можливо, "Шахтар" виявився десь більш вмотивованим на фінал, адже результат чемпіонської гонки давно був зрозумілий?

- Чемпіонат - це довгий шлях в 30 матчів, там можливі будь-які варіанти. Кубок - це одна гра. Динамівцям, швидше за все, не вистачило сил. Не в тому плані, що вони втомилися, а просто морально розклалися. Виграти 3:0 у "Шахтаря", а в кінцевому підсумку програти 2:3 в Маріуполі "Іллічівцю", повністю проваливши другий тайм. Мотиватор повинен був бути у команди, як на полі, так і поза ним, який зобов'язаний був змусити футболістів грати, а не думати про відпустку. "Шахтар" же правильно розпланував підготовку - зіграв з "Ворсклою" дублем, потім за чотири дні до фіналу з "Дніпром" основним складом. Не було таких провалів, як у "Динамо". Ті, у свою чергу, крім як битися, задиратися і розмовляти на полі - а в київській команді є професори, які тільки й роблять, що розмовляють, замість того, щоб грати - нічого не змогли продемонструвати. Напевно, тренер повинен якось вплинути на цю ситуацію, зробити якісь вказівки. А то як наведуть крупний план, так і видно одну міміку. Не можна цього робити. Якщо ти себе вважаєш професіоналом, доводь це на полі: обіграй, забий, передачу віддай.

- Спочатку Хачеріді в Бразі, тепер ось Мілевський вчора. Тенденція якась пішла...

- Щось кульгає там в плані дисципліни. Я з повагою ставлюся до Шевченка, він великий футболіст. Але навіть йому несолідно постійно розмовляти з суддями, обніматися, роз'яснювати. Соромно. Хочеться перемкнути телевізор, коли його таким показують крупним планом. Не пам'ятаю, щоб у мій час таке собі дозволяли Мальдіні, Барезі, Матеус і т. д. Адже Андрій така сама особистість.

Хачеріді - так той взагалі не за віком багато став собі дозволяти. Мілевський - його характер відомий. Те ж саме Алієв. У якій команді ви граєте? "Динамо" Київ. Не пригадую, щоб в мої часи були сутички, штовханина, єдиноборства. Тому, що ми були сильніші, йшли від усього цього, віддавалися грі і вигравали.

- Тим не менш, Юрій Сьомін після матчу назвав поведінку гравців гідною, списавши все на емоції фінального матчу.

-А що він повинен говорити? Що команда фізично і психологічно повністю провалила гру? Емоції повинні бути, але не в такому плані. "Шахтар" спокійно довів свою силу і впевненість. У динамівців ж на обличчі було написано: "Мовляв, дайте дограти цей матч". А пропустили м'яч і почали задиратися. Забийте три м'ячі, а потім спокійно собі грайте. Не вистачає поки команді витримки.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" морально розклалося"- Заваров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути