вівторок, 23 лютого 2016 13:08

Десять речей, яких ви не знали про "Динамо" Київ за версією "Манчестер Сіті"

Десять речей, яких ви не знали про "Динамо" Київ за версією "Манчестер Сіті"
Сергій Ребров забивав "Манчестер Сіті"

Офіційний сайт "Манчестер Сіті" ближче познайомив своїх вболівальників із київським "Динамо". Команди зіграють у середу перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів і журналісти mcfc.co.uk наводять "10 речей яких ви не знали про "Динамо" Київ".

Нагадаємо, "городяни" зустрічаються з киянами вдруге в єврокубках. У березні 2011-го "Сіті" Роберто Манчіні програв дуель "Динамо" в 1/8 фіналу Ліги Європи із загальним рахунком 1:2.

1 "Динамо" Київ заснований 1927-го року. Клубом опікувалася Радянська секретна поліція.

2 "Динамо" - найбільш титулований український клуб. На його рахунку 27 титулів чемпіона, 20 Радянських Кубків, два Кубки Володарів Кубків та один Суперкубок Європи.

3 Валерій Лобановський — це людина, з якою найбільше асоціюється "Динамо". Він грав за команду на позиції лівого вінгера перед тим як її очолити. Лобановський працював з клубом 21 рік. Також він успішно проявив себе у збірній СРСР у середині та наприкінці 80-х. Команда будувалася на базі гравців "Динамо".

4 Команда Лобановського була однієї з найбільш інноваційних, які тільки бачив європейський футбол. У тандемі з Анатолієм Зеленцовим кияни використовували комп'ютерні програми, засновані на складних наукових теоріях з метою виявлення потенційних придбань і диктували селекцію команди.

5 Одна з найяскравіших сторінок в історії клубу — перемога у фіналі Кубка Володарів Кубків над мадридським "Атлетико" з рахунком 3:0 у 1986-му році. Вся Європа тоді захоплювалася грою киян.

6 "Динамо" вперше вийшло з групи у Лізі чемпіонів із сезону 1999/2000. Тоді теперішній наставник киян Сергій Ребров був лідером атак команди.

7 Динамівці не грали офіційних матчів від поєдинку групового етапу Ліги чемпіонів у грудні минулого року. Тоді кияни вдома обіграли "Маккабі" Тель-Авів — 1:0.

8 Так, "Динамо" не грало офіційних матчів, але гравці не засмагали на пляжі. Кияни зіграли 13 спарингів проти команд з усього континенту — сім перемог, три нічиї і три поразки.

9 Наставник "Динамо" Сергій Ребров зустрічався з "Сіті" двічі, коли виступав за "Тоттенхем" у сезоні 2000/2001. Вдома була зафіксована нічия — 0:0, а на виїзді "шпори" виграли 1:0 завдяки голу українця на останній хвилині матчу.

10 У заявці киян на Лігу чемпіонів відбулося три зміни у порівнянні з груповим етапом. За команду не заявлені Артем Кравець, Юнес Беланда та Ніко Кранчар. Натомість у списку додалися Олександр Яковенко, Микита Корзун та Артур Рудько.

Додамо, що матч "Динамо" - "Манчестер Сіті" пройде 24-го лютого у Києві на стадіоні "Олімпійський". Початок матчу о 21:45. Наш сайт вестиме текстову онлайн-трансляцію поєдинку.

Зараз ви читаєте новину «Десять речей, яких ви не знали про "Динамо" Київ за версією "Манчестер Сіті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути