четвер, 15 жовтня 2015 10:53

"Дебют Зінченка у збірній - це махінація всім відомого клубу" - Палкін

"Дебют Зінченка у збірній - це махінація всім відомого клубу" - Палкін
Сергій Палкін вважає, що вихід на поле Олександра Зінченка в матчі з Іспанією був вигідний "Динамо"

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін прокоментував ситуацію з відходом з клубу дебютанта збірної України Олександра Зінченка і перший матч екс-хавбека донецької команди у національній команді.

Нагадаємо, що нинішній хавбек російського клубу "Уфа" у понеділок вийшов на заміну проти іспанців в останньому матчі групового етапу відбору на Євро-2016.

Влітку 2014-го року Зінченко досить скандально і резонансно залишив донецький "Шахтар" і транзитом через "Рубін" опинився в "Уфі". Як виявилося, тепер українська сторона судиться і з клубом, і з гравцем.

Football.ua звернувся за коментарем щодо ситуації з Зінченком до генерального директора "Шахтаря" Сергія Палкіна.

У понеділок у збірній дебютував колишній гравець "Шахтаря" Олександр Зінченко. Свого часу він вважався чи не головним талантом клубної системи вашого клубу, а потім виїхав до куди менш статусного російського клубу "Уфа". Чи отримав "Шахтар" компенсацію за підготовку Зінченка від "Уфи"?

- Він розірвав контракт в односторонньому порядку. Довго їздив по Росії, його намагалися прилаштувати то в один клуб, то в інший. Деякі президенти клубів навіть приїжджали до мене і розповідали, що хочуть взяти цього футболіста, але вчасно отямилися і не взяли. При цьому, я їм пояснював, що справа знаходиться у ФІФА і найближчим часом буде дискваліфікація футболіста.

Крім того, буде накладено штраф на клуб, який його підпише. Але, як я розумію, агентам вдалося попрацювати з "Уфою". Зараз ми судимося з "Уфою" і з Зінченком.

Дебют гравця у збірній України вийшов досить несподіваним і незвичайним. Як би ви прокоментували його вихід в матчі проти Іспанії?

- Тут і коментувати нічого. Не потрібно бути особливо обдарованим у футболі, щоб розуміти, що це чистої води махінація, проведена одним всім відомим клубом (натяк на київське "Динамо". - "gazeta.ua"), який сьогодні нібито зацікавлений у Зінченку. І нібито мотивувавши тим, що збірна Росії може його вкрасти. Якби вони запитали юриста, який більш-менш розуміє у футбольної юриспруденції, то він би сказав, що, навіть не граючи за збірну України, він не зміг би отримати, скажімо так, футбольне російське громадянство. А вони обманули тренерський штаб, змусивши поставити його на 86-й хвилині.

А найголовніше - вони обдурили уболівальників всієї країни. Урізавши, таким чином, можливість виходу на заміну трьох футболістів. Тому що якийсь клуб вирішив врегулювати свої комерційні спортивні інтереси на благо національної збірної.

Збірна грає, за великим рахунком, найважливіший матч відбіркового циклу. І на цій позиції, на якій виступає Зінченко, у нас є 2-3 футболіста рівнем вище. Питання полягає в тому, що в результаті таких махінацій виходить, що наша збірна за останні 20 років лише двічі брала участь у великих турнірах — Кубках світу та Європи. Та й то, на Євро-2012 ми брали участь тільки тому, що були приймаючою країною.

А та ж сама Хорватія брала участь у таких турнірах дев'ять разів, Швейцарія - 7 або 8. Хоча населення цих країн у 10 разів менше, ніж у нас. Мені, чесно кажучи, соромно за тих людей, які впливають на тренерський штаб збірної і приймають такі рішення.

Зараз ви читаєте новину «"Дебют Зінченка у збірній - це махінація всім відомого клубу" - Палкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути