пʼятниця, 29 вересня 2017 20:11

Чому Анчелотті не впорався у "Баварії" і що він робитиме далі

Чому Анчелотті не впорався у "Баварії" і що він робитиме далі
Карло Анчелотті: сьогодні пройшла інформація, що ним цікавиться англійський "Вест Хем"

Учора керівництво німецької "Баварії" звільнило з посади головного тренера команди Карло Анчелотті. Крок логічний: команда провалювалася ще у передсезонних поєдинках. На це можна було не звертати уваги, але і в офіційних матчах справи йшли так собі. Виїзна поразка у чемпіонаті від "Хоффенхайму", домашня нічия з "Вольфсбургом" уже змусили замислитися над тим, чи допрацює фахівець до закінчення сезону: була інформація, що взимку він поїде тренувати до Китаю. Але поразка у Парижі в матчі Ліги чемпіонів настільки вдарила по іміджу клубу, що зволікати його менджмент не став.

Анчелотті – тренер – триразовий переможець Ліги чемпіонів, у нинішньому столітті працює виключно з топ-клубами ("Ювентус", "Мілан", "Челсі", "Парі Сен-Жермен", "Реал", "Баварія") і, відповідно, умів себе показати у роботі із "зірками", знайти їм місце на полі. Андреа Пірло чудово проявив себе на місці "глибинного" диспетчера у "Мілані", а в "Реалі" Анчелотті перейшов на схему 1-4-3-3, щоб Анхель Ді Марія став лівим півзахисником, і аргентинець став найкращим гравцем переможного фіналу Ліги чемпіонів-2014.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Анчелотті для своїх футболістів – старший товариш"

"Баварія" призначила Анчелотті влітку 2016-го після того як він відпочив рік, зробивши операцію. З одного боку, крок зрозумілий: топ-клубу треба топ-тренер. З іншого, Анчелотті – не людина з "системи", а успіху у Мюнхені досягають виключно свої. Деттмар Крамер, Оттмар Гітцфельд, Юпп Гайнкес – ці люди приводили команду до перемог у Кубку/Ліги чемпіонів. До Анчелотті в Мюнхені працював іспанець Хосеп Гвардіола і максимально ускладнив футбол "Баварії". Італієць його спростив, але навіть за таких умов не зміг знайти спільної мови з лідерами – Томасом Мюллером, Арієном Роббеном та Франком Рібері. Це дивно, бо у доброзичливого італійця ніколи не було проблем у роздягальні. А в Мюнхені вийшло так, що ветерани його "сплавили". Не всі уміють піти вчасно, як Філіпп Лам, тому зараз мюнхенцям треба рішучий тренер, який "почистить" склад і позбудеться "сенаторів". Так, як 15 років тому це зробив сам Анчелотті, прийнявши "Мілан".

"Баварія" призначила Анчелотті влітку 2016-го після того як він відпочив рік, зробивши операцію. З одного боку, крок зрозумілий: топ-клубу треба топ-тренер. З іншого, Анчелотті – не людина з "системи", а успіху у Мюнхені досягають виключно свої

Зараз він на це навряд чи здатен. Тренер Анчелотті застарілий морально, як його більш вікові колеги – Марчелло Ліппі та Фабіо Капелло. Ідеальний варіант для нього – прийняти збірну Італії. Про це Карло мріяв давно і шанс реальний. "Адзуррі" програли Іспанії боротьбу за прямий вихід на Кубок світу і на них очікують матчі плей-оф. Якщо трапиться осічка, нинішньому наставник Джанп'єро Вентурі не допоможе недавно продовжений контракт, розрахований до літа 2020-го року.

А поки Анчелотті цілком може очолити китайський клуб, наполігши в угоді на автоматичному розриві угоди у разі запрошення керівництва італійської федерації футболу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренеру "Баварії" заборонили курити на базі

Пишуть, що у травні з тренером контактували нові менеджери "Мілана". Отримали відмову і продовжили контракт з Вінченцо Монтеллою. Нині справи у того йдуть кепсько: дві поразки в шести матчах серії "А".

Тому повернення - уже вільного від зобов'язань перед "Баварією" - Анчелотті у клуб, з яким він домінував у Європі на початку "нульових" років – дуже "смачна" тема для італійських газетярів.

Карло Анчелотті 58 років. Переможець Ліги чемпіонів – 2003, 2007 ("Мілан"), 2014 ("Реал"), клубний чемпіон світу (2007, 2014). Чемпіон Італії – 2004 ("Мілан"), Англії – 2010 ("Челсі"), Франції – 2013 ("Парі Сен-Жермен"), Німеччини – 2017 ("Баварія").

Зараз ви читаєте новину «Чому Анчелотті не впорався у "Баварії" і що він робитиме далі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути