понеділок, 23 травня 2011 18:51

Червоненко з "бензином у крові" розписувався на машині і роздавав кепки
9

Фото: ФОТО: Андрій Шматов

23 травня в КМДА відбулася офіційна прес-конференція з нагоди старту найбільшої гонки на пострадянському просторі Prime Yalta Rally 2011. Змагання пройдуть в Ялті з 2 по 4 червня.

У нинішньому році учасниками ялтинського ралі стануть найбільш титуловані представники світового автоспорту. У рамках заходу відбулася презентація офіційного одягу Prime Yalta Rally, а також одного з учасників змагань, малайзійської команди Proton.

"Неможливе можливо і найбільша гонка на просторах СНД і, я б сказав, царської Росії відбудеться, - сказав, відкриваючи прес-конференцію, президент Федерації автоспорту України і співголова оргкомітету змагань Євген Червоненко. - Багато в нашій країні є того, що роз'єднує. Але є і об'єднуючі моменти. Одним з них стало Євро-2012. Так само консолідуючим чинником, хочеться сподіватися, стане і Prime Yalta Rally. Український автоспорт завоював авторитет у світі, і збірна нашої країни вперше виступить на своїй землі. Тому закликаю всіх громадян України брати прапори і їхати в Ялту, там будуть раді всім".

Напередодні ралі в складі збірної України не обійшлося без серйозної кадрової втрати.

"Ми до останнього моменту сподівалися на диво, але вердикт лікарів виявився суворий: один з наших лідерів, Олександр Салюк-молодший взяти участь у змаганнях не зможе,-з сумом констатував Євген Альфредович. - Його травма виявилася достатньо серйозною. Це підступний, вкрай болючий удар по нашим амбіціям".

"Доля вже не раз кидала нам і мені зокрема виклики, і ми їх гідно приймали. Коли батько Саші, з яким ми дружимо вже багато-багато років, Олександр Салюк-старший разом з ще одним своїм сином Максимом у 2005 розбилися при тестуванні лади-вісімки, я пережив страшні дні. І займатися доводилося не змаганнями, а реанімацією. Але разом ми вистояли. Вистоїмо й тепер, я впевнений в цьому, Сашко", - підкреслив Червоненко, звертаючись до присутнього в залі Салюка-старшого.

Той подякував Євгену Червоненку за те, що Prime Yalta Rally 2011 відбудеться.

"Все, за що Женя береться, він цього досягає. Казка втілилася в життя, і ця подія переверне наше майбутнє. У крові Жені тече бензин з юних років, навіть пішовши в політику, він зробив нам свято", - зазначив Салюк.

Молодший, у свою чергу, вибачився, що не зберіг здоров'я і висловив надію на успішну участь в інших великих змаганнях.

У рамках заходу була презентована малазійська команда Proton. Її керівник, триразовий чемпіон Англії з ралі Кріс Меллорс висловив надію на успішний виступ у Ялті.

"Результат у першій трійці буде дуже хорошим, команда буде боротися за перемогу", - сказав він.

Зал, де проходила конференція, прикрасив головний приз турніру - кубок Prime Yalta Rally 2011.

"Скільки він важить? Багато, - зазначив Червоненко. - Дам завдання прес-службі, щоб на сайт інформацію повісили. Думаю, що вручати його буде президент України Віктор Янукович, а нести трофей будуть перед салютом. До речі, гімн України на церемонії виконає Юлія Олексюк, друга солістка міланської Ла-Скали".

У свою чергу дизайнер Анна Бублик продемонструвала офіційний одяг змагань.

Захід завершився фотосесією учасників ралі на тлі розташованих біля входу в КМДА спорткарів. На одному з них з емблемою Proton свої прізвища вписали Євген Червоненко й Олександр Салюк-старший - вони займуть місця травмованого Салюка-молодшого і Павла Черепіна.

"Ми будемо виступати у складі малайзійської команди, але за Україну, на нашій машині українські прапори", - підкреслив Євген Альфредович.

Плюс взявся за роздачу спортивних кепок журналістам.

Зараз ви читаєте новину «Червоненко з "бензином у крові" розписувався на машині і роздавав кепки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути