субота, 30 червня 2012 18:12

Буффон на крок наблизився до унікального нуля в кар'єрі

Буффон на крок наблизився до унікального нуля в кар'єрі
Після фіналу Євро Буффон може вписати в кар'єру унікальний нуль. Фото: reuters.com

Голкіпер збірної Італії Джанлуїджі Буффон знаходиться на порозі унікального досягнення.

Якщо збірна Італії доб'ється перемоги у фіналі Євро-2012 над Іспанією, то Буффон проведе цілий сезон без жодної поразки.

В останньому чемпіонаті Італії туринський "Ювентус", ворота якого захищав Джанлуїджі Буффон, не програв жодного матчу.

Безпрограшну серію видатний голкіпер продовжив і в збірній, на Євро-2012. Якщо Італія стане чемпіоном, Буффон стане автором видатного досягнення: абсолютно безпрограшний сезон.

Звертаючи увагу на цю обставину, російський коментатор Георгій Черданцев у своєму твіттері пише: "Його повний спокій, неймовірна впевненість і харизма - ось з чого починається нинішня збірна Італії. Думаю, чемпіонство "Ювентуса" і сезон без поразок вивели впевненість Буффона на якийсь зовсім інший рівень".

Додамо, що у складі збірної Італії, крім Буффона, є ще ряд гравців "Ювентуса", які, в разі успіху, розділять з голкіпером це досягнення.

Зазначимо, що збірна Італії перед Євро-2012 з рахунком 0:3 програла в товариському матчі росіянам, однак Буффон провів в тому поєдинку лише перший тайм, після чого був замінений на Моргана де Санктіса, який і пропустив три м'ячі.

Крім того, "Ювентус" програв Наполі у фіналі Кубка Італії, але тоді ворота туринців захищав не Буффон, а Сторарі, зате грали нинішні футболісти збірної Італії - Маркізіо, Барцальї, Бонуччі і Пірло.

Нагадаємо, фінальний поєдинок Євро-2012, в якому зіграють збірні Італії та Іспанії, відбудеться в Києві в неділю, 1 липня. Початок о 21:45. Трансляція на телеканалах "Футбол", "Україна" і Перший національний.

Зараз ви читаєте новину «Буффон на крок наблизився до унікального нуля в кар'єрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути