середа, 11 квітня 2012 17:58

Британська гонщиця приєдналася до команди "Формули-1"

Британська гонщиця приєдналася до команди "Формули-1"
Сьюзі Вольф стала другою жінкою у поточному чемпіонаті Формули-1 ФОТО: sportonline.ua

Британська гонщиця Сьюзі Вольф приєднається до команди Формули-1 "Вільямс" в якості пілота, задіяного в програмі розвитку команди, ставши другою жінкою у нинішньому чемпіонаті "Королівських гонок", повідомляє Рейтер.

Уродженка Шотландії, яка в жовтні 2011 року стала дружиною акціонера і директора "Вільямс" Тото Вольфа, виступає за "Мерседес" в німецькій кузовній серії гонок (DTM), де цього року вона буде проводити вже сьомий сезон. Протягом своєї кар'єри гонщиця займалася картингом, а також виступала у "Формулі Рено" і Формулі-3.

"Сьюзі талановитий, успішний і високопрофесійний пілот, який виступає в одній з найскладніших серій гонок у світі. У нашій команді вона буде допомагати нам у розвитку симулятора та інших технічних складових. Крім того, вона проведе випробування аеродинамічних характеристик боліда, сяде за кермо машини в декількох повноцінних тестових заїздах в найближчі місяці і відвідає з нами кілька гонок чемпіонату", - розповів глава команди Френк Вільямс.

При цьому бос "Вільямс" зазначив, що через те, що Сьюзі одружена з Тото, її кандидатура довго обговорювалася і була схвалена радою директорів, сам Вольф не брав участі в прийнятті рішення.

"Формула-1 - це найвищі змагання для будь-якого гонщика. Це призначення дає мені можливість отримати нові і поліпшити наявні навички, отримані в DTM. У відповідь я можу поділитися своїм досвідом і технічними знаннями, накопиченими за час виступу в різних дисциплінах, - сказала Сьюзі. - І я хочу довести, що жінки здатні грати серйозну роль на вищих рівнях автоспорту".

Раніше в березні "Маруся" оголосила про появу в їх складі іспанської гонщиці Марії де Вільоти, яка стала тест-пілотом російської команди на сезон-2012.

В історії Формули-1 вже брали участь пілоти-жінки, проте жодній з них не вдалося набрати жодного очка.

Зараз ви читаєте новину «Британська гонщиця приєдналася до команди "Формули-1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути