середа, 16 жовтня 2013 14:21

Боснійці святкували історичний вихід збірної на ЧС-2014 фейєрверком і масовим гулянням

Збірна Боснії і Герцеговини вперше у своїй історії вийшла у фінальну частину чемпіонату світу з футболу. Про це повідомляє офіційний сайт ФІФА.

У заключному матчі відбіркового турніру у групі G ввечері 15 жовтня боснійці в гостях з рахунком 1:0 обіграли збірну Литви і посіли перше місце у своїй групі, набравши 25 очок в 10 матчах. Стільки ж очок виявилося у збірної Греції, однак вона залишилася на другому місці за додатковими показниками і побореться за вихід на чемпіонат світу в стикових матчах.

Раніше учасником чемпіонату світу з футболу стала Росія, яка зіграла в заключному матчі внічию з Азербайджаном (1:1) і посіла з 22 очками перше місце в групі F. Збірну Португалії, яка фінішувала другою, росіяни випередили на одне очко.

Крім Росії та Боснії, безпосередньо на чемпіонат світу з результатами відбіркового турніру потрапили ще сім європейських збірних: Бельгія, Італія, Німеччина, Нідерланди, Швейцарія, Англія та Іспанія.

Ще чотири учасники ЧС від Європи будуть визначені за результатами стикових матчів. У них, крім португальців і греків, візьмуть участь команди України, Франції, Ісландії, Румунії, Швеції та Хорватії.

Чемпіонат світу з футболу пройде в Бразилії з 12 червня по 13 липня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Боснійці святкували історичний вихід збірної на ЧС-2014 фейєрверком і масовим гулянням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути