неділя, 13 травня 2012 11:14

"Боруссія" знищила "Баварію" у фіналі Кубка Німеччини на очах Магди Нойнер
15

Фото: Reuters
Винести трофей удостоїлася знаменита біатлоністка Магдалена Нойнер

Обігравши у фіналі Кубка Німеччини мюнхенську "Баварію" з рахунком 5:2, підопічні Юргена Клоппа за підсумками сезону стали авторами "золотого дубля".

Дортмундці почали з місця в кар'єр - вже на третій хвилині Кагава відкрив рахунок. Обрізка від Густаво привела до різкої зміни положення справ поблизу штрафного мюнхенців, чим і скористався Блащиковські, який виклав японцеві м'яч, як на блюдечку. В середині першої половини гри "Баварія" відігралася. І зробили це номінальні гості з пенальті, який був призначений за фол Вайденфеллера на Гомеса. Роббен підійшов до "точки" і був щасливий - 1:1.

Тим не менш, кінцівка тайму все одно залишилася за чорно-жовтими. На 41-й хвилині рефері знову призначає пенальті, але цього разу вже в ворота Нойєра. Оддінадцатіметровий виконав Хуммельс. До слова, Нойер цей удар ледь не відбив, зачепивши м'яч кінчиками пальців. Не минуло й п'яти хвилин, як "Боруссія" збільшила розрив у рахунку. "Живчик" Кагава віддав чудовий пас на Левандовскі, і Роберт не промазав - 3:1!

Другий тайм був не менш багатим на події. Не минуло й п'ятнадцяти хвилин другої половини гри, як "Боруссія" зробила рахунок розгромним. Зразкова контратака за участю все того ж Кагави, Гросскройца і Левандовські завершилася чудовим ударом останнього в протихід Нойєра. На 75-й хвилині Рібері подарував уболівальникам своєї команди надію на порятунок, забивши красивий гол у ворота дотрмундцев. Правда, з таким розкладом не були згодні Левандовські і компанія. Жахлива помилка основного воротаря німецької збірної і "Баварії" привела до п'ятого забитого м'яча в його ворота. Нойер не зміг зафіксувати м'яч в руках, Піщек підібрав сферу, і м'яко навісив на Левандовські - 5:2, і це остання скалка в воротах фіналіста Ліги Чемпіонів.

Підопічні Юргена Клоппа, показуючи дуже красивий футбол протягом всього сезону, змогли виграти чемпіонат і Кубок країни, тим самим оформивши "золотий дубль".

2011-12. Кубок Німеччини.

"Боруссія Д" - "Баварія" 5:2 (3:1)

Голи: Кагава, 3 (1:0); Роббен, 25 (пенальті) (1:1); Хуммельс, 41 (пенальті) (2:1); Левандовські Р., 45 (3:1); Левандовські Р., 58 (4:1); Рібері, 75 (4:2); Левандовські Р., 81 (5:2)

"Боруссія Д": Вайденфеллер (Ланжерак, 34); Шмельцер; Хуммельс; Суботіч; Піщек; Блащиковські (Перішич І., 84); Кагава (Бендер С., 81); Кель; Гюндоган; Левандовські Р.; Гросскройц

"Баварія": Нойер; Боатенг; Лам; Бадштубер; Луїс Густаво (Мюллер, 46); Роббен; Алаба (Контенто, 70); Кроос; Швайнштайгер; Рібері; Гомес

Зараз ви читаєте новину «"Боруссія" знищила "Баварію" у фіналі Кубка Німеччини на очах Магди Нойнер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути