понеділок, 09 вересня 2013 09:01

Боротьбу повернули на Олімпійські Ігри

Боротьбу повернули на Олімпійські Ігри
Боротьба здобула перемогу більшістю голосів ФОТО: novosib-sport.ru

Члени Міжнародного олімпійського комітету (МОК) в Буенос-Айресі проголосували за те, щоб боротьба повернулася в програму Олімпійських ігор 2020 і 2024 років. Про це повідомляється в офіційному твіттері МОК.

Раніше виконком МОК вніс до шорт-листа на включення в програму Олімпіади-2020, крім боротьби, бейсбол (софтбол) і сквош. Боротьба здобула перемогу більшістю голосів.

У лютому 2013 року виконком МОК прийняв рішення про виключення боротьби з олімпійської програми Ігор 2020 року. У багатьох країнах на рішення комітету відреагували вкрай негативно. Незабаром після серії протестів Міжнародна федерація боротьби (FILA) обрала нового президента - Ненада Лаловіча замість Рафаеля Мартінетті.

Змагання з боротьби проводилися на всіх Олімпійських іграх сучасності за винятком Олімпіади-1900 в Парижі. Сьогодні в літню олімпійську програму входять три види боротьби - греко-римська, вільна і жіноча.

Зараз ви читаєте новину «Боротьбу повернули на Олімпійські Ігри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути