пʼятниця, 27 березня 2009 17:13

Бьорндален достроково став переможцем Кубка Світу з біатлону 2009

Бьорндален достроково став переможцем Кубка Світу з біатлону 2009
Улє Ейнар Бьорндален став переможцем цьогорічного Кубку Світу з біатлону!

Після спринтерської гонки на 10 кілометрів на черговому етапі змагань у російському Ханти-Мансійську легендарний норвежець, прийшовши другим, став недосяжним для конкурентів. Тепер він випереджає найближчого переслідувача поляка Томаша Сікору на 124 пункти і, в незалежності від результатів останнього, забезпечив собі перемогу у загальному заліку. Виграв же спринтерську гонку в середу німець Арнд Пайффер, Бьорндален був другим, третім – австрієць Крістоф Зуманн.

З українців найкращим був В"ячеслав Деркач, який прийшов до фінішу 22-м.

Уле Ейнар Бьорндален (норв. Ole Einar Bjоrndalen; народився 27 січня 1974 року, в місті Драммен, фюльке Бускеруд, Норвегія) - видатний норвезький біатлоніст і лижник. Єдиний в світі п"ятиразовий олімпійський чемпіон з біатлону, чотирнадцяразовий чемпіон світу, багаторазовий призер Олімпійських ігор і чемпіонатів світу, п"ятиразовий володар Кубка світу. Чотири з чотирьох можливих перемог у біатлонних гонках взяв Уле Ейнар на Зимових Олімпійських іграх 2002 року в Солт-Лейк-Сіті. Бьорндален 90 разів перемагав у біатлоні та лижних гонках (89 і 1 відповідно) і по цьому показнику він займає перше серед усіх спортсменів лижних видів спорту.

megasport.tv, wikipedia.org

Зараз ви читаєте новину «Бьорндален достроково став переможцем Кубка Світу з біатлону 2009». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути