пʼятниця, 20 вересня 2013 11:44

"Блохін винен. Але у відставку йому подавати не слід" — Решко

"Блохін винен. Але у відставку йому подавати не слід" — Решко
"Відставка — проявлення слабкості. А Олег ніколи не був слабким" - Стефан Решко ФОТО: fcdynamo.kiev.ua

Колишній захисник київського "Динамо" Стефан Решко, 66 років, підкреслює провину Олега Блохіна у невдачах команди, але наполягає на тому, що зараз йому не слід подавати у відставку.

Що не сподобалося у грі "Динамо" — "Генк" зрозуміло — результат. А що сподобалося?

"Перші 15 хвилин. Кияни тиснули, і я вважав, що у сітку гостей влетить три-чотири гола. Не вийшло. Не пощастило. Буває. Але далі трапилося найприкріше. Команда не змогла перебудуватися на іншу частину матчу. Досягти потрібного ігрового ритму, балансу. Фізично готові, а не знають як застосувати швидкість, куди бігти. Кутові заробляють, а розіграти їх як слід не можуть. Пресингувати здатні, а створювати чисельну перевагу в окремих зонах, звільняючи їх — ні."

Хто винен?

"Звичайно, Олег Блохін. Хто іще? Помітно, що тренер поки не здатний налагодити командну гру."

Чому він не подає у відставку?

"Знаєте, Олег Володимирович не телефонує мені і не пояснює мотиви тих чи інших своїх дій. Але якби ми і контактували, я б перший сказав: кидати зараз команду, писати заяву — це останнє, що треба робити. Олегу нелегко. Я його розумію і підтримую. Він робить, що може. Не виходить. Але відставка — проявлення слабкості. А Олег ніколи не був слабким. Розділяю позицію уболівальників, які освистали команду наприкінці вчорашнього матчу. Але даремно усі горланять: "Іди, іди". Олег сам прийме рішення тоді, коли вважатиме за потрібне. А зараз треба терпіння і час. Гірше уже нікуди."

А якщо в неділю не переможуть "Карпати"?

"Я це виключаю. Не сумніваюсь — ми переможемо."

Проти "Генка" невдало зіграв захисник Віда. Чи відповідає цей гравець рівню "Динамо"?

Я б не став категорично його судити. Дійсно, слабкий матч провів. Але згадайте дебют на початку року — впевнено грав, забивав навіть.

Взагалі я не дуже хочу обговорювати конкретних гравців. Мені прикро, що такі результати дають нам заробітчани — легіонери. Пробачив би поразки, якби на полі були українські хлопці. А так важко змиритися з тим, що на "Генку" програють мільйонери, які ще й на шосте місце клуб в чемпіонаті зараз "вивели".

Важко з цим погодитися. Клас гравців "Динамо" очевидний. Можна сказати, що київський клуб за комплектацією переважає "Шахтар" та "Металіст". Там зібрані південноамериканці, які по-перше, не уміють та не люблять грати в обороні, а по-друге, якщо програють по ходу матчу, то опускають руки.

"Можливо. Не скажеш, що "Динамо" учора змирилося з поразкою. В кінці матчу був штурм воріт "Генка". "Дніпро" також притиснули серйозно. Але не вистачає думки. Цілковитий сумбур у діях."

Блохін утримується від відставки, але інший шлях — президент клубу його звільняє. Може піти на це Ігор Суркіс?

"Ні. У динамівського президента є тільки один вибір — чекати і терпіти."

Зараз ви читаєте новину «"Блохін винен. Але у відставку йому подавати не слід" — Решко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути