субота, 18 лютого 2017 10:57

Блискучий фініш Підгрушної: як українки виграли медаль чемпіонату світу

Блискучий фініш Підгрушної: як українки виграли медаль чемпіонату світу
Олена Підгрушна Reuters

Українські біатлоністки завоювали срібну медаль на чемпіонаті світу у Хохфільцені в естафеті 4 по 6 км. Наші дівчата - Ірина Варвинець, Юлія Джима, Анастасія Меркушина та Олена Підгрушна - всього на 6,4 секунди відстали від переможниць - команди Німеччини.

Запорукою вдалого виступу стала точна стрільба: українки на восьми вогневих рубежах використали всього чотири додаткові патрони. Німкені, які посіли перше місце, використали дев'ять додаткових патронів. Француженки, які стали третіми, - сім.

"На останньому колі я згадувала минулий рік. Тоді я в кожній естафеті боролася на останньому колі.

Перед естафетою трохи впевненості мені надало моє фінішне коло з Габріелою Коукаловою в індивідуальній гонці. Я розуміла, що якщо я там змогла протриматися, то і сьогодні зможу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біатлоністки здатні здобути медаль у естафеті

Я просто кайфувати від останнього кола, це було щось неймовірне. Мені здалося, що весь світ за мене вболівав. І українці, і росіяни, і білоруси, і серби. Всі кричали "Лєна, давай!".

Тепер я відчуваю полегшення, як камінь з душі впав. Такий важкий сезон був, важкі розмови - з тренерами, з президентом. Але те, що вдалося зробити, гріє мені душу. І я розумію, що ще є порох в порохівницях", - сказала Підгрушна.

Огляд гонки:

Квіткова церемонія:

Сьогодні о 15:45 за київським часом на чемпіонаті світу в Хохфільцені відбудеться чоловіча естафета. За збірну України виступлять Артем Прима, Сергій Семенов, Володимир Семаков та Дмитро Підручний.

Зараз ви читаєте новину «Блискучий фініш Підгрушної: як українки виграли медаль чемпіонату світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути