четвер, 07 липня 2016 18:18

Більшість читачів Gazeta.ua бачать наставником збірної Мирона Маркевича

Читачі Gazeta.ua визначилися зі своїм кандидатом на пост головного тренера збірної України з футболу.

Більшість голосів - 51,58% - хочуть бачити на цій посаді вже екс-наставника дніпровського "Дніпра" Мирона Маркевича. Нагадаємо, що Мирон Богданович уже раніше очолював збірну. Сталося це 1 лютого 2010 року. Водночас він залишився тоді головним тренером харківського "Металіста". У серпні того ж року Федерація футболу України позбавила "Металіста" дев'яти очок і оштрафувала на $25 тис. за нібито договірний матч 2008 року проти львівських "Карпат". 21 серпня 2010 року на знак протесту Маркевич подав у відставку з посади наставника збірної України.

Іноземного тренера біля керма головної команди країни хочуть бачити 26,85% читачів. І лише на третьому місці, з показником в 11,83% розташувався Андрій Шевченко. Останній, нагадаємо, був асистентом екс-наставника збірної Михайла Фоменка під час виступу команди в фінальній частині Євро-2016. До нього цю посаду обіймав Олександр Заваров. "Синьо-жовті" провалилися в груповому раунді турніру, не забивши жодного гола і не здобувши жодної перемоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренер Шевченко годиться лише для збірної

"Андрію Миколайовичу я б поставив головне питання - він як гравець не міг не бачити, не відчувати, куди котиться команда, наскільки розвалена в ній дисципліна; чому ж він мовчав - через тренерську солідарність, ще з якихось причин? І вже від його відповіді - хай не публічної, але гранично відвертої - залежатимуть мої подальші вчинки", - поділився своїм баченням подальших перспектив Шевченка головний редактор журналу "Футбол", член виконкому ФФУ Артем Франков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Швидше за все, збірну очолить Андрій Шевченко" - Маркевич

За те, щоб на посаді наставника збірної залишився Михайло Фоменко, проголосували 9,75% читачів. Михайло Іванович після провалу у Франції подав у відставку.

 

Нового головного тренера мають призначити під час виконкому ФФУ, що відбудеться в середині липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пошук нового тренера, фінал Ліги чемпіонів у Києві, гроші від УЄФА на Євро: про що говорив Павелко на підсумковій прес-конференції

Зараз ви читаєте новину «Більшість читачів Gazeta.ua бачать наставником збірної Мирона Маркевича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути