Ексклюзиви
субота, 23 лютого 2013 15:56

"Беркут" виключили з плей-офф ПХЛ

"Беркут" виключили з плей-офф ПХЛ
"Беркут" звинувачує гендиректора ПХЛ у навмисному виключення клубу з плей-офф чемпіонату ФОТО: sport.obozrevatel.com

Хокейний клуб "Беркут" (Київ) звинувачує генерального директора Професіональної хокейної ліги України Юрія Загороднього в навмисному виключення клубу зі складу учасників плей-офф чемпіонату України.

"Ми позбавлені можливості продовжувати участь в іграх плей-офф чемпіонату України з причини поспішного, формального і передчасного рішення директора ПХЛ Загороднього Ю.І. про небажання і неможливість здійснити нашим клубом поточний внесок у розмірі 120 000 гривень до 15:00 22 лютого 2013", - йдеться в заяві на офіційному сайті клубу.

У "Беркуті" зазначають, що за 30 хвилин до закінчення терміну платежу Загородній був повідомлений про формальну технічну затримку платежу, яку викликали проблемами з переміщенням по вулицях міста Києва, і після настання 15:00 дав вказівку про зміну складу учасників плей-офф чемпіонату.

Адміністрація клубу заявляє, що станом на 22 лютого "Беркут" виконав всі зобов'язання з оплати внесків у ПХЛ. "Наш клуб підтверджує своє бажання брати участь в плей-офф чемпіонату України і має всі можливості виконати свої зобов'язання як перед ПХЛ, так і всередині клубу. Команда ХК "Беркут" знаходиться в місті Донецьк і готова до проведення гри проти ХК "Донбас", - наголошується в повідомленні.

"Беркут" вважає, що Загородній перевищив свої повноваження, оскільки рішення наглядової ради ПХЛ та їх виконання має право оголошувати лише його голова (віце-президент Федерації хокею України Вадим Сисюк).

"Клуб сподівається, що клуби ліги підтримають наше бажання подальшої участі в чемпіонаті і не дозволять формалізму та поспішності залишити нас поза плей-офф. Клубам ліги і нашим уболівальникам приносимо щирі вибачення за технічні прорахунки при виконанні своїх зобов'язань перед лігою", - підкреслює адміністрація ХК "Беркут".

Як повідомлялося, 22 лютого генеральна дирекція ПХЛ заявила, що ХК "Беркут" у встановлений термін не виконав рішення наглядової ради ПХЛ і знімається з подальшої участі в чемпіонаті України сезону 2012-2013 років. У зв'язку з вибуванням "Беркута" з чемпіонату замість нього участь у турнірі на стадії плей-офф продовжить "Білий Барс".

За підсумками регулярного чемпіонату "Беркут" посів перше місце у турнірній таблиці, набравши 86 очок у 36 матчах. Найближчий переслідувач "Компаньйон" набрав 63 очки.

Президент ХК "Беркут" - народний депутат України Давид Жванія (фракція Партії регіонів).

Зараз ви читаєте новину «"Беркут" виключили з плей-офф ПХЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути