четвер, 05 квітня 2018 15:15

Беленюка обурив бойкот змагань у Росії

Беленюка обурив бойкот змагань у Росії
Беленюк оцінив рішення відмовитися від змагань у Росії

Срібний призер Олімпійських ігор-2016 з греко-римської боротьби Жан Беленюк прокоментував рішення Міністерства спорту України відмовитися від участі вітчизняних атлетів у змаганнях у Росії.

Спортсмен розповів, що після того, як Україна не поїде на чемпіонат Європи, який пройде з 30 квітня по 6 травня в російському Каспійську, вона може не потрапити на чемпіонат світу і разом з тим втратити олімпійську ліцензію.

"Готувалися рік до чемпіонату Європи, але нам заборонили їхати на нього. Ми готуємося, стараємося. Але політична ситуація... Іноді ми не в силах змінити її, і доводиться залишатися без того старту, до якого готувався тривалий час.

У нас трохи інша система - не рейтингова, як у фехтуванні або біатлоні. Справа в тому, що ми можемо втратити і чемпіонат світу. Міжнародна федерація може нас просто не допустити. Це дуже погано - втрачається цілий рік. Через це ми можемо не потрапити на Олімпійські ігри. Ситуація дуже складна, насправді. Поки стежимо за її розвитком", - цитує Беленюка XSPORT.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець Беленюк став найкращим борцем року у світі

2017-го Жан пропустив усі головні змагання, серед яких чемпіонат Європи і чемпіонат світу. Останнім турніром для Беленюка став червневий чемпіонат України, де він у фіналі програв Олександру Шишманову.

Зараз ви читаєте новину «Беленюка обурив бойкот змагань у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути