вівторок, 15 червня 2021 10:57

Ярмоленко розповів, чому перейшов у "Вест Гем"

Ярмоленко розповів, чому перейшов у "Вест Гем"
Андрій Ярмоленко три сезони виступає в АПЛ. Фото: "ФК "Вест Гем".

Гравець збірної України 31-річний Андрій Ярмоленко перейшов у "Вест Гем", бо не був потрібен "Боруссії" Дортмунд.

Німецький клуб не був зацікавлений у подальшій співпраці з українцем.

"Необдумане рішення, але я не шкодую про перехід у "Вест Гем". Історія, яка передувала трансферу - удар по самолюбству. Спочатку я стабільно грав, хоча й не всі матчі. Після звільнення тренера Пітера Боша я продовжив грати за Петері Штегері, але зазнав першу серйозну травму в кар'єрі й пропустив три місяці. За цей час зі мною ніхто не спілкувався. Мені не сподобалося таке ставлення. Після відновлення я не потрапляв до заявки, але було зрозуміло, що тренер покине клуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Були образи, сварки з братами Суркісами" - Ярмоленко розповів, як покидав "Динамо"

Улітку в "Боруссію" прийшов новий наставник. Думаю: доводитиму. Спеціально приїхав за три-чотири дні до початку зборів. Телефонує мій агент і каже: "У Дортмунді зараз син президента "Вест Гема", він хоче з тобою зустрітися". Відмовляти - некрасиво. Я приїхав і пояснив, що зараз в "Боруссію" прийшов новий тренер, а я хочу залишитися й довести йому свою спроможність. Але мені цікаво пограти в чемпіонаті Англії. І якщо головний тренер "Боруссії" скаже, що я йому не потрібен - готовий перейти у "Вест Гем". На це він дістає папір і показує, що вже розмовляв із президентом "Боруссії" і той поставив підпис. Угода відбулася. "Вест Гему" потрібно було тільки зі мною домовитися.

Це було за день до початку зборів. Мені ніхто в Дортмунді не говорить про це. Я сказав: "Усе. Не хочу тут більше бути". Мене навіть ніхто не запитав - чи хочу я. Це сильно розлютило. Клубний лікар першим мені написав, що завтра на тренування приїжджати не потрібно. Я ж ніколи не бачив президента "Вест Гема", його сина. Думав, може, це якийсь розіграш. Сказав, що нехай хоча б із "Боруссії" мені хтось повідомить. І тут через п'ять хвилин пише лікар. Потім набрав гендиректор "Боруссії" Ганс-Йоахім Ватцке", - розповів Ярмоленко в ефірі "Вацко Live".

Андрій Ярмоленко виступає за "Вест Гем" з літа 2017 року. Українець так і не став основним гравцем "молотобійців". Англійський клуб заплатив за Ярмоленко € 20 млн.
Контракт футболіста діє до літа 2022 року. За повідомленням ЗМІ, Лондонський клуб улітку хоче позбутися українця.

У складі збірної України Ярмоленко має 94 матчі, у яких забив 42 м'ячі.

Зараз ви читаєте новину «Ярмоленко розповів, чому перейшов у "Вест Гем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути