четвер, 27 серпня 2015 18:07

"Анексована" Росією велогонка успішно пройшла на Закарпатті в День Незалежності
6

З 22 по 24 серпня в с. Пилипець на Закарпатті пройшла Міжнародна велогонка зі швидкісного спуску Horizon Cup DHI. Раніше гонка традиційно проходила в Криму, але восени минулого року російська сторона намагалася її "анексувати", подавши в календар UCI (Міжнародний союз велосипедистів) з місцем її проведення м Ялта, Російська Федерація. Але втручання Української Федерації велоспорту, її звернення до UCI дозволили повернути змагання на нашу територію, в Карпати. Спочатку місцем проведення був призначений Буковель, але потім організатори, об'єктивно оцінивши можливості траси, повторно змінили місце проведення.

"Дата проведення велогонки була приурочена спеціально до Дня Незалежності України. Цим ми хотіли показати, що незважаючи на ситуацію в країні, ми не стали сторонніми спостерігачами і не дали анексувати нашу гонку. Ми провели міжнародну гонку в Закарпатті, в Пилипці на гідному, високому організаційному рівні. Оцінюю її, як дуже важливий крок у формуванні українського даунхілу та розвитку нового центру для маунтінбайку - Карпати. Тепер ми можемо говорити про підвищення класу гонки до першого, а це абсолютно новий рівень змагання, про що засвідчив міжнародний комісар із Загреба Іво Ріловіч", - підсумував президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко.

Самій трасі в Пилипці фахівці дали дуже високу оцінку.

"Якщо брати в цілому по Україні - це найкраща й складна траса країни. Мені вона дуже сподобалася організація, безпека гонки була понад усе, про що свідчить низький рівень травмонебезпеки за всі 3 дні змагання. На всіх складних ділянках були мати, з засічкою часу не було жодних проблем. Особливо приємно, коли фінішуєш, на табло вже показаний твій результат. Це рівень", - ділиться своїми враженнями переможець у найпрестижнішій категорії Men Elit Віталій Нечипоренко. - Кримську трасу я не дуже-то і любив, так як за складністю вона дуже травмоопасна і навіть дуже досвідчені спортсмени сильно на ній "розбиралися". Я дуже люблю цю трасу в Пилипці і результатом своїми задоволений. Сподіваюся, що наступного року їй буде привласнена перша категорія міжнародного союзу велосипедистів і наша компанія даунхілістов поповниться європейськими спортсменами".

Що стосується решти володарів призових місць серед чоловіків, срібло на рахунку Микити Сліпченка, бронзу завоював Валерій Косичкин. У жінок подіум виглядав наступному чином: Марія Савицька - золото, Юліана Вороніна - срібний призер та Христина Приходько закрила переможний п'єдестал.

Зараз ви читаєте новину «"Анексована" Росією велогонка успішно пройшла на Закарпатті в День Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути