середа, 21 грудня 2016 20:53

Андронов пояснив, чому Ярмоленко більш сучасний, ніж Коноплянка

Андронов пояснив, чому Ярмоленко більш сучасний, ніж Коноплянка
Олексій Андронов. Фото: dynamo.kiev.ua

В останньому перед зимовою паузою 16-му турі Бундесліги "Шальке" Євгена Коноплянки на виїзді поступився "Гамбургу", 1:2. Український півзахисник вийшов у стартовому складі і був замінений на 89-й хвилині. За тур до цього забив дебютний гол в німецькому чемпіонаті, вирвавши для своєї команди нічию в матчі з "Фрайбургом", 1:1.

Але це ще далеко не ознака того, що українець заграв у німецькому чемпіонаті. Про це Gazeta.ua сказав відомий російський коментатор телеканалу "Дождь" Олексій Андронов. Він спеціалізується на висвітленні матчів першості Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коноплянка програв команді іншого українця у чемпіонаті Німеччини

"Першу частину сезону в Бундеслізі для Коноплянки можна вважати нормальною. З урахуванням його переходу після старту чемпіонату. Більше вдалося проявити себе в Лізі Європи, де суперники не діяли так щільно. До чемпіонату Німеччини ще треба звикати. Те, що Євгена в останніх матчах стали максимально використовувати - результат збігу обставин: через велику кількість травмованих у тренера просто немає вибору. В період паузи і зимових зборів українцю доведеться заново доводити своє місце в "основі".

В будь-якому випадку, "Шальке" Коноплянці підходить більше, ніж "Севілья" з її схемою. А пауза повинна піти на користь, адже потрапити до складу "з листа" набагато складніше, ніж коли всі в рівних умовах. Але якщо після перерви він не покаже того, чого від нього чекають, то, швидше за все, знову влітку доведеться шукати іншу команду.

Основна проблема в Євгена та ж сама, і не лише в "Шальке", але й у збірній - він не любить відпрацьовувати в обороні. Але, так чи інакше, це доведеться робити. В "Дніпрі" він був головною зіркою, йому дозволялося більше, ніж решті. Тут інший рівень. Але й від тренера теж чимало залежить. Для порівняння, коли розпочинав Ярмоленко в "Динамо", Газзаєв ставив його навіть на позицію лівого захисника, щоб привчити працювати в обороні. В результаті той виріс у більш сучасного та універсального футболіста, ніж Коноплянка. Те, що в "Дніпрі" за нього відпрацьовували інші, в Європі робити ніхто не буде", - резюмує Андронов.

Євген Коноплянка перейшов у "Шальке" з іспанської "Севільї" на правах оренди. Термін угоди - до 30 червня 2017 року з можливістю подальшого викупу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коноплянка зіграв 15 хвилин у рурському дербі: результати 9-го туру бундесліги

Зараз ви читаєте новину «Андронов пояснив, чому Ярмоленко більш сучасний, ніж Коноплянка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути