пʼятниця, 15 квітня 2016 19:15

Як "Севілья" дійшла до півфіналу Ліги Європи

Як "Севілья" дійшла до півфіналу Ліги Європи
Фото: football.ua

Донецький "Шахтар" дізнався свого суперника у півфіналі Ліги Європи. Ним стала іспанська "Севілья", за яку зараз виступає один з лідерів збірної України Євген Коноплянка.

Але не лише українським фактором цікавий нам цей клуб. Андалузці є діючими володарями трофею переможця турніру, який вони вигравали два рази поспіль, причому вирішальний поєдинок попереднього сезону – проти дніпропетровського "Дніпра". А щодо "Шахтаря", то в них з іспанцями старі рахунки, які тягнуться ще з 1/8 фіналу Кубка УЄФА сезону 2006-2007. Десять секунд відділяли тоді "гірників" від чвертьфіналу. Але тодішній голкіпер "Севільї" Палоп прибіг у штрафний на подачу кутового і влучним ударом головою перевів гру у додатковий час, в якому іспанці зуміли вирвати перемогу (3:2), а разом з нею путівку до наступної стадії. В тому сезоні "Севілья" дійшла до фіналу, де в іспанському дербі обіграла "Еспаньол" (2:2, 3:1 по пен.) і вдруге поспіль завоювала трофей.

Нинішний єврокубковий шлях підопічні Унаї Емері розпочинали у Лізі Чемпіонів, до якої потрапили автоматично на правах переможця Ліги Європи. В груповому раунді суперниками "Севільї" були англійський "Манчестер Сіті", італійський "Ювентус" та менхенгладбахська "Боруссія" з Німеччини. Іспанці здобули лише дві домашні перемоги – в першому турі над німцями (3:0) і в останньому – над "Ювентусом" (1:0). Натомість, зазнали поразки від "Боруссії" на виїзді (2:4) і невдало з'їздили в гості до "Ювентуса" (0:2). Ну і задля "повного комплекту" програли обидва матчі "Манчестер Сіті" (1:2 на виїзді та 1:3 вдома), набравши таким чином шість очок і посівши третє місце в групі D. Відзначимо, що наразі з цього квартету боротьбу за трофей продовжують лише англійці, однією з жертв яких на стадії плей-оф стало київське "Динамо".

Автоматично потрапивши до плей-оф Ліги Європи, "Севілья" в 1/16 фіналу отримала в суперники норвезький "Мольде". Розгромна перемога в домашній грі (3:0) фактично гарантувала підопічним Емері прохід до наступної стадії, таким чином виїзна поразка (0:1) стала лише неприємною протокольною формальністю.

В 1/8 фіналу іспанці не змогли на виїзді знайти шлях до воріт "Базеля" (0:0), після чого не залишили швейцарцям жодного шансу вдома (3:0). До речі, саме в Базелі 18 травня відбудеться цьогорічний фінал Ліги Європи.

А ось у ¼ фіналу севільцям добряче попсували нерви земляки з "Атлетіка". Здобувши перемогу на виїзді (2:1), андалузці вдома в основний час поступилися з таким самим рахунком. Овертайму теж не вистачило, щоб здобути бажану путівку. Вирішувати проблему довелося в серії післяматчевих пенальті, де гравці "Севільї" зіграли найкращим чином. Один з 11-метрових ефектно і водночас ефективно реалізував наш Євген Коноплянка.

Можна не сумніватися, що задля потрапляння до фіналу "Шахтареві" доведеться пролити не один літр поту. Адже в чемпіонаті Іспанії для "Севільї" вже все вирішено: команда розташувалася на 7-му місці і відстає від "Вільярреалу", що йде четвертим, на 12 очок. Зрозуміло, що реальних шансів наздогнати останнього в підопічних Унаї Емері вже немає. Отже, третій поспіль титул переможця ЛЄ залишається єдиною можливістю потрапляння до Ліги чемпіонів на наступний сезон.

Нагадаємо, перший матч "Шахтар" і "Севілья" зіграють 28 квітня у Львові. Гра у відповідь відбудеться на "Рамон Санчес Пісхуан" 5 травня.

Зараз ви читаєте новину «Як "Севілья" дійшла до півфіналу Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути