середа, 07 жовтня 2015 12:36

"Ахметов більше не ходить на матчі "Шахтаря"" - Луческу

"Ахметов більше не ходить на матчі "Шахтаря"" - Луческу
Мірча Луческу: "Не мав права піти у важкий для клубу момент". Фото: shahtar.com

Наставник "Шахтаря" Мірча Луческу розповів про ситуацію в команді, ставлення до Ріната Ахметова, перспективи клубу та політичної ситуації на Сході України.

Про Донецьк

У Донецьку був у червні 2014-го, перед відльотом до Австрії на передсезонні збори. Ось з того дня ні я, ні мої гравці більше в Донецьку не бували. Тим не менш, я продовжую платити оренду за квартиру, де проживав.

Ситуація залишається дуже хиткою. Сподіваємося на те, що переговори в Мінську дадуть якісь результати - люди перейдуть від слів до справи. Поки ж все стоїть на місці, все так само немає впевненості в завтрашньому дні, немає стабільності, і це гнітить. Але думаємо, що одного разу повернемося в Донецьк, до своїх уболівальників.

Хоча, коли це буде... Не хочу вдаватися в політику, але щось не видно якихось передумов до того, щоб люди пішли на мирову, пробачили все один одному і повернулися до того, до чого повернутися вже не можна.

Зараз на стадіоні працюють чотириста чи п'ятсот людей. Не лише тому, що людям треба дати якийсь заробіток. Роботи багато: треба стежити за стадіоном, за газоном, за парком.

Рік тому "Донбас Арена" здорово постраждала від вибуху на сусідньому хімічному заводі, розбилися стекла. Але все швидко навели лад, стадіон готовий прийняти матчі хоч сьогодні. Частково знищений тренувальний центр, але поля всі цілі, за ними все так само доглядають - можна їх теж використовувати.

Про Ахметова

Він з'являється набагато рідше, тому що занадто зайнятий: і своїми справами, і політикою. Він більше не ходить на наші матчі, навіть у Лізі чемпіонів. Але обов'язково повернеться на стадіон, як тільки ми знову гратимемо на його "Донбас Арені".

Останній раз він бачив хлопців рік тому, коли приїхав на мій день народження - 29 липня. Але ми постійно спілкуємося по телефону, він все так само любить свій клуб, і дорожить тим статусом, який той йому дає в Україні та в Європі. Тому так само дбає і про гравців, і про персонал.

Робить все можливе, щоб бюджет залишався колишнім, щоб контракти повністю виконувалися і штат не скорочувався. Та ще створив фонд для гуманітарної допомоги.

Про відхід із "Шахтаря"

Я не мав права піти - який би приклад показав би іншим! Це мій вже дванадцятий сезон в "Шахтарі", двадцять одна перемога в різних турнірах, і після всього цього взяти і втекти у важкий момент для клубу?

Інші іноземні тренери виїхали, наприклад, іспанець Хуанде Рамос - з Дніпропетровська в 2014-му. І будь-хто б на його місці вчинив би так само. Але це не мій випадок! Я дуже люблю "Шахтар", у мене чудові стосунки з президентом і взагалі з людьми, тут я отримав все, щоб реалізувати свої футбольні ідеї. Я відчуваю себе зобов'язаним цим людям.

У червні в мене закінчувався контракт, були пропозиції від інших клубів, але я підписав новий з "Шахтарем" - щоб підтримати клуб, щоб показати, що ніхто не здається. Ви знаєте, я - Лев за гороскопом, я ніколи не здаюся. Я завжди бився до кінця. Подивимося, що буде в цьому сезоні, але поки ми не повернемося до Донецька, я буду з командою. Так, проект дещо змінився, життя втрутилося.

За два з половиною роки втратили таких класних гравців! Пішли: Вілліан (перейшов у "Анжі", потім в "Челсі"), Фернандіньо ("Манчестер Сіті"), Мхітарян ("Боруссія"), Дуглас Коста ("Баварія"), Луїс Адріано ("Мілан"). Але це і не суперечить стратегії клубу, - наводить слова Луческу "Советский спорт" із посиланням на France Football.

Зараз ви читаєте новину «"Ахметов більше не ходить на матчі "Шахтаря"" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути