четвер, 29 вересня 2011 10:43

"Я народився недалеко від Полтави – у Сибіру" - гравець "Ганновера"

"Я народився недалеко від Полтави – у Сибіру" - гравець "Ганновера"

29 вересня полтавська "Ворскла" удома зіграє матч другого туру групового раунду Ліги Європи проти німецького "Ганновера". Напередодні тренер гостей Мірко Сломка зустрічався з журналістами. У прес – центр полтавського стадіону наставник прийшов з гравцем своєї команди Костянтином Раушем. Той першим звернувся до присутніх.

"Радий, бо гратиму недалеко від свого дому. Я народився недалеко від Полтави - у Сибіру. Знаю російську, можу нею розмовляти. Але зараз мені зручніше звертатися до вас німецькою", - каже Рауш. Він одягнений у фірмовий зелений спортивний костюм "Ганновера". Виглядав утомленим. Більшу частину запитань просив адресувати тренеру.

"Я не буду говорити, кого знаю з гравців "Ворскли". Про це тренер розкаже краще, - Рауш поглядає на Сломку. Той байдуже киває. - Головне, що ми знаємо, як грати проти полтавців. Ми давно не були у Європі. Я взагалі на європейському виїзді уперше".

Поки Рауш відповідав на запитання, Мірко Сломка, щось шепотів на вухо робітнику прес – служби своєї команди. Обидва час від часу неголосно сміялися. Попросили журналістів відпустити Рауша.

"Йому вже треба іти, бо зараз буде вечірнє тренування. Якщо хочете, можете подивитися за нашими заняттями", - посміхаючись каже працівник німецького клубу.

Мірко Сломка переніс до себе кілька диктофонів, які лежали біля футболіста. Довго розглядав старий касетний диктофон.

"А це чий? У мене таке враження, що він не працює. Може одна сторона закінчилася, то давайте переставимо касету на інший бік", - тренер відсуває диктофон на край столу. За мить його забирають. Сломка уважно перевіряє решту пристроїв. Тільки потім починає вітається з журналістами.

"Нам дуже класно у вашому місті. Добралися ми без пригод. Так, що готові до гри. "Ворскла" - гарна команда. У них немає відомих імен, але є гарний командний рівень, - на хвилину Сломка замовкає. Чекає поки його слова перекладуть російською. - Приїхали ми сюди за перемогою, а як воно буде подивимося завтра увечері".

Кілька німецьких журналістів починають по черзі задавати тренеру питання. Один з них каже, німецьким вболівальникам добиратися до Полтави не так комфортно, як команді.

"Я знаю, що наші фани їдуть сюди автобусами, потягами, машинами. Так це ж добре, що у нас такі вболівальники. Ми ними пишаємось, - Сломка підморгує журналістам, весь час посміхається. - Он з нами півзахисник Я Конан не приїхав. Так він теж на машині доїде". Зал починає дружно сміятися. Сломка просить відпустити його на тренування команди.

Нагадаємо, гра другого туру групового етапу Ліги Європи "Ворскла" - "Ганновер" почнеться 29 вересня о 22.05. Транслюватиме матч телеканал 2+2.

Зараз ви читаєте новину «"Я народився недалеко від Полтави – у Сибіру" - гравець "Ганновера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути