вівторок, 24 січня 2012 15:34

"Я намагався шукати щастя в іншому місці. Це була помилка"- Ілсіньо написав лист в "Шахтар"

"Я намагався шукати щастя в іншому місці. Це була помилка"- Ілсіньо написав лист в "Шахтар"

Бразильський півзахисник Ілсіньо, який у 2010 році розірвав за своєю ініціативою контракт з донецьким "Шахтарем", в понеділок вилетів з Бразилії до України, щоб остаточно визначитися з подальшим продовженням кар'єри.

"Щасливий повідомити, що сьогодні вночі я лечу з Сан-Паулу до Донецька. Після майже двох сезонів поза "Шахтарем" я, зрештою, повертаюся назад у команду, де провів найважливіші та переможні дні моєї кар'єри. У 2010 році, після деякого непорозуміння з ФК "Шахтар", я прийняв невірне рішення і розлучився з командою і містом, які завжди підтримували мене. Це була помилка. Я намагався шукати щастя в іншому місці, але усвідомив, що моє місце було саме тут. Тому я дуже вдячний всьому керівництву, пану Ахметову, пану Палкіну і особливо містеру Луческу, які відкрили мені двері і запросили повернутися. Я повертаюся в "Шахтар" з метою знову завоювати довіру і захоплення уболівальників і допомогти клубу досягти величезних успіхів у змаганнях як на національному, так і на європейському рівні", - йдеться в листі, який футболіст направив в адресу клубу.

У свою чергу прес-служба "Шахтаря" зазначає, що клуб чекає гравця для обговорення подальших перспектив і підписання нового контракту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілсіньо пропустить чвертьфінал Кубка Бразилії через суд із "Шахтарем"

26-річний Ілсіньо перейшов в "Шахтар" у липні 2007 року з "Сан-Паулу", підписавши контракт за схемою "4+1". Двічі ставав чемпіоном Україні у сезонах 2007-2008 і 2009-2010 років, в 2009 році виграв з "Шахтарем" Кубок УЄФА.

У травні 2010 року виник скандал, коли Ілсіньо в односторонньому порядку заявив про розірвання контракту через нібито невиплату йому заробітної плати за чотири місяці, а "Шахтар" подав позов до Спортивного арбітражного суду Лозанни про стягнення з гравця компенсації, передбаченої контрактом, за відмову від продовження угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можу повернутися в Україну, хоча це не межа моїх мрій" - Ілсіньо

Тоді Ілсіньо залишив Донецьк і повернувся в "Сан-Паулу", в 2011 році перейшов в інший бразильський клуб "Інтернасьонал".

У вересні 2011 Спортивний арбітражний суд виніс рішення, згідно з яким претензії бразильського футболіста до донецького клубу були визнані безпідставними і відхилені. Ілсіньо, як особу винну в розірванні контракту, зобов'язали виплатити "Шахтарю" EUR 3,6 млн плюс відсотки за час прострочення, загальна сума - близько EUR 4 млн.

Зараз ви читаєте новину «"Я намагався шукати щастя в іншому місці. Це була помилка"- Ілсіньо написав лист в "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути