Ексклюзиви
понеділок, 11 липня 2011 16:06

Блаттер помилував спійманих на допінгу футболістів

Блаттер помилував спійманих на допінгу футболістів

Президент ФІФА Йозеф Блаттер заявив, що п'ять мексиканських футболістів, допінг-проби яких дали позитивний результат, варто пробачити і не застосовувати до них санкції. Про це повідомляє Associated Press. За словами Блаттера, заборонений кленбутерол "безумовно" потрапив в організм спортсменів разом з м'ясом, яке вони їли в тренувальному таборі.

Таким чином, Блаттер підтримав рішення Мексиканської футбольної федерації, яка 8 липня оголосила, що не буде карати гравців. Президент ФІФА підкреслив, що цей випадок повинен стати попередженням для країн, які експортують м'ясо.

Позитивний результат дали допінг-проби, взяті в травні у воротаря Гільєрмо Очоа, захисників Едгара Дуенаса і Франсіско Родрігеса, а також півзахисників Крістіана Бермудеса і Антоніо Наельсона Синьї. У червні цим гравцям довелося пропустити Gold Cup - чемпіонат Північної Америки. Тим не менш, мексиканці виграли цей турнір, перемігши у фіналі збірну США (4:2).

Деякі виробники м'яса додають кленбутерол в їжу тварин для збільшення їх м'язової маси. У багатьох країнах такий корм заборонений. Переможець "Тур де Франс" Альберто Контадор, в чиєму організмі також був знайдений кленбутерол (у липні 2010 року), довів, що це було пов'язано саме з вживанням м'яса.

Зараз ви читаєте новину «Блаттер помилував спійманих на допінгу футболістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути