четвер, 06 лютого 2014 22:15

Ковалець показав Кубок Співдружності із синьо-жовтими стрічками
16

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Молодіжна збірна України виграла Кубок Співдружності. У фіналі команда Сергія Ковальця обіграла Росію з рахунком 4:0. Міжнародний товариський турнір пройшов у Санкт-Петербурзі. Півзахисника Владислава Калитвинцева визнали найкращим футболістом турніру.

Сьогодні Ковалець разом із тренером команди з фізпідготовки В'ячеславом Нивінським зустрілися з журналістами у рамках прес-клубу. Наставники прийшли разом із завойованим трофеєм. До ручок кубка прив'язані синьо-жовті стрічки. Приз зберігатиметься у Будинку футболу.

Відзначимо, що Україна 12 років не перемагала на Кубку Співдружності. Також наша "молодіжка" стала найрезультативнішою командою турніру.

"Це перший трофей для нашого тренерського складу, - каже Сергій Іванович. - Турнір хоч і товариський, але престижний. Дуже приємно, що новачки, яких ми викликали, проявили себе з хорошого боку. Як у людському так і в ігровому плані.

Ми стараємось нікого з гравців не виділяти. Але хочеться назвати Калитвинцева, Браткова, Приндету та Мемешева. Це наша тренерська опора у плані атмосфери у команді. Ці хлопці старші і більш досвідченіші. Вони допомогли молодшим колегам влитися в ігрову концепцію. Приємно, що Калитвинцев, Ткаченко (найкращий голкіпер) та Акулінін (найкращий нападник) стали кращими гравцями турніру.

Мемешев — надійний гравець. Він на хорошому рівні відіграв усі матчі. У нього гарна перспектива.

Виклик у збірну — це вже хороша премія для футболіста. Сподіваємося, що у майбутньому Федерація футболу України віддячить гравцям. Ми написали службову записку. Важливо, щоб гравці приїжджали у збірну з хорошим настроєм. Кожен матч хлопці грають з великим бажанням, адже виступають за свою країну.

Кубок Співдружності — турнір дуже хорошого рівня. Можна порівняти себе з хорошими футбольними школами. Ми грали проти команд різних стилів — європейських та азійських. У нас шість перемог на турнірі і з боку може видатися, що все було легко, але насправді футболісти віддали дуже багато сил, вміння і бажання, щоб досягти хорошого результату.

Більшість тренерів сказали, що турнір дуже корисний і дає чимало інформації для подальшого розвитку збірної."

В'ячеслав Нивінський відзначив успішну ротацію збірної України.

"Хочеться подякувати всім хлопцям. Комп'ютерна діагностика показала, що всі прибули на збір у хорошому стані. Наша підготовка проходила у стислі терміни. Поступово ми рухалися вперед. Тренерський штаб проводив ротацію, тому на всіх гравців випало помірне навантаження. Цього року ми врахували недоробки, які допустили минулого разу."

Ковалець додав, що всі гравці повернулися з турніру здоровими і в гарному настрої.

"Якщо говорити про гру, то хочеться, щоб був ігровий баланс. Тобто, більше забити і менше пропустити. Не 10:9, а 4:0. У першу чергу, футболісти мають думати на полі і грати з посмішкою."

Зараз ви читаєте новину «Ковалець показав Кубок Співдружності із синьо-жовтими стрічками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути