вівторок, 24 січня 2017 15:51

В'єтнамець із "Голосу країни" розповів, як учив українську мову

В'єтнамець із "Голосу країни" розповів, як учив українську мову

Студент-іноземець Львівського інституту хімії та хімічних технологій Чан Куок Кхань вивчив українську мову за 8 місяців. Він родом із В'єтнамського міста Хошимін. Мова потрібна була для навчання в університеті. Зараз Кхань співає й постійно спілкується українською. Тиждень тому виступив на "Голосі країни" з піснею "Скрипка".

"В нашому університеті у В'єтнамі відбирали найкращих студентів і направляли на навчання в Україну та Росію. Я вибрав Україну. Тоді мені здавалося, що там кращі університети. У нас були курси української мови. Починав учити мову з алфавіту, потім - короткі слова. За два місяці міг сказати: "Привіт, як справи?" Мова важка, - каже Кхань . - Мені важко даються літери д, т, щ, ш. Часто плутав їх у словах, або пом'якшував. В'єтнамська більш м'яка, там не зустрічаються такі тверді літери".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Київ завжди розмовляв українською, поки не прийшли москалі"

Кхань навчається на 5 курсі. Після університету планує залишитися у Львові. Вивчає українську культуру, архітектуру та пісні. Особливо подобаються народні пісні Назарія Яремчука, Романа Іваничука. Кхань грає на фортепіано. До пісенного конкурсу готувався два тижні.

"Мої батьки мріяли, щоб я став інженером. Український диплом без проблем приймуть у В'єтнамі. Я не хочу повертатися на батьківщину. Мені подобається Львів. Тут гарна архітектура, театри. В моєму місці багато висотних будинків, сірих і одноманітних. Живуть люди бідніше, ніж в Україні."

Зараз ви читаєте новину «В'єтнамець із "Голосу країни" розповів, як учив українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути