середа, 16 жовтня 2019 11:57

"Ви що, націоналіст?" - викладачка столичного вузу відмовилась проводити заняття українською

"Ви що, націоналіст?" - викладачка столичного вузу відмовилась проводити заняття українською
У КНЕУ проводять пари російською. Фото: kneu.edu.ua

Користувач Facebook Богдан Маланчук поскаржився на викладачку КНЕУ з кримінального права Олену Олійник, яка проводить пари російською.

"На моє прохання проводити її українською, жартома відповідає: "Можно, но чуть позже". Клас хіхікає, вона продовжує розмовляти російською. Буквально за хвилину починає зі мною знову розмовляти:

- А ви що, націоналіст? Чи ви російською не розумієте? - питає викладачка.

Тобто, щоб вимагати лекцію українською у ЗВО/вузі, треба або бути націоналістом, або не розуміти російською, іншого не дано", - написав він у соцмережі.

Студент зіслався на закон "Про вищу освіту", який визначає українську мовою вищої освіти. Після цього викладачка почала прискіпуватись до його домашньої роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсторонили викладача, який виганяв із лекцій за українську

Але тут усе ще цікавіше, вона продовжує вести лекцію: "Така євроінтеграція вам потрібна? Хочете таке? У Румунії 400 годин на рік треба безоплатно працювати; нам треба змінювати всі свої закони. Ви всі поїдете у Польщу, впахуватимете там за 1000 доларів сантехніками, прибиральниками. У тій Європі взагалі скоро хочуть зробити курси хірургів. Чи хотіли б ви, щоб вас оперувала людина, яка була на курсах хірурга 3 місяці? Найсумніше, що деякі студенти почали їй підтакувати. А мене позначили великою міткою і тепер я під великим контролем. Тому що просто хотів пару українською", - розповів Маланчук.

Викладача Міжрегіональної академії управління персоналом Віктора Колпакова відсторонили від роботи. Чоловік відкрито зневажав Україну перед студентами. Про це у Facebook написала студентка закладу Поліна Кравченко.

Зараз ви читаєте новину «"Ви що, націоналіст?" - викладачка столичного вузу відмовилась проводити заняття українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути