пʼятниця, 08 травня 2015 11:29

У Сімферополі відкривають Український культурний центр

У Сімферополі відкривають Український культурний центр
Кримчанин Леонід Кузьмін

Активісти створюють у Сімферополі "Український культурний центр". Про це повідомляє кримський активіст Леонід Кузьмін на своїй сторінці у мережі Фейсбук, - сповіщає Укрінформ.

"Зовсім незабаром відбудеться презентація УКРАЇНСЬКОГО КУЛЬТУРНОГО ЦЕНТРУ в місті Сімферополь", - написав він.

За словами Кузьміна, після анексії Криму Росією українці на півострові фактично опинилися відрізаними від своєї історичної батьківщини. "Не маючи постійного культурного, мовного, історичного зв'язку з континентальною Україною, українцям Криму стає ще складніше самоіндитифікувати себе, оскільки вони схильні до асиміляції", – зазначає активіст.

Він зазначив, що ініціативна група українців у Криму починає процес створення такого центру, головним завданням якого буде "об'єднання розрізненого українського народу, що населяє Кримський півострів".

За словами Кузьміна, головною метою центру стане збереження української ідентичності, розвиток української культури в Криму, відродження української мови і повернення її до обов'язкового вивчення в школах Криму, встановлення культурних і гуманітарних зв'язків з Україною, встановлення і розвиток контактів з національними товариствами Криму.

Інший організатор центру, Вельдар Шукурджієв, підкреслив, що ця організація, насамперед, громадська, а не політична: "Організація не буде діяти поза рамками чинного в Криму законодавства", - передає його слова 5 канал.

Приміщення центр поки не має, на його оренду в організаторів не вистачає коштів. Активісти сподіваються, що функціонувати цій організації в Криму допоможуть пожертвування.

Леонід Кузьмін був одним з тих, кого затримали на акції пам'яті Тараса Шевченка 9 березня в Сімферополі.

Зараз ви читаєте новину «У Сімферополі відкривають Український культурний центр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути