субота, 30 березня 2024 09:30

Тиждень з Віталієм Чепиногою

Тиждень з Віталієм Чепиногою

Тиждень розпочався з того, що Росія застосувала проти України свої новітні ракети "Циркон", які запустила з території окупованого Криму. До Києва така ракета долітає за шість хвилин. Одна з ракет влучила в корпус Київської академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну, імені Михайла Бойчука, на вулиці Бойчука.

Михайло Бойчук - геніальний український художник, засновник власної школи "бойчукістів", був розстріляний органами НКВС у Києві, в 1937 році. 87 років по тому вже в навчальний заклад його імені прилетіла російська ракета. Це - "довга" війна, яка триває десятиліттями й віками.

Василь Малюк розповів деякі пікантні подробиці спецоперацій СБУ. Зокрема про страту зрадника Іллі Киви та про російського письменника-терориста Захара Прилєпіна

А в Росії заочно заарештували керівника української СБУ Василя Малюка. Заочно - то не страшно. Тим часом сам Василь Малюк розповів деякі пікантні подробиці спецоперацій СБУ. Зокрема про страту зрадника Іллі Киви та про російського письменника-терориста Захара Прилєпіна. Останній, в результаті атентату (даруйте за подоробиці) залишився без геніталій. Як в тому анекдоті: "Жити ви, може, й будете. А розмножуватися - ні".

На радість всім вболівальника, збірна України з футболу здолала Ісландію (2:1) та пробилась на Євро-2024. Україна грала "вдома", тобто - в Польщі!

У вівторок ЗСУ суттєво пошкодили великий десантний корабель Росії "Костянтин Ольшанський". Прикметно, що саме цей ВДК Росія вкрала в України ще в 2014-му році під час окупації Криму. Ми нічого не забуваємо, і свого не віддаємо!

У Сполучених Штатах Америки Джо Байден здобув важливу перевагу над своїм майбутнім конкурентом Дональдом Трампом у шести ключових штатах. На сьогодні їхні шанси на перемогу фактично вирівнялися. І навіть вірний прихильник Трампа, спікер Конгресу США Майк Джонсон, про всяк випадок, почав активно "перевзуватися". За повідомленням New York Times, він публічно пообіцяв внести на розгляд Конгресу пакет української допомоги, запевнив, що змалечку за вільну Україну та назвав Путіна психопатом.

Новий лідер Європи - Франція. Днями були оголошено, що 80% артнабоїв калібру 155, а також всі (!!!) САУ CAESAR, вироблені Nexter KNDS у 2024 році, будуть передані Україні

Стара Європа, стурбована тривалою невизначеністю в Сполучених Штатах, вчиться господарювати на континенті сама. І нам це зараз на користь. Новий лідер Європи - Франція. Днями були оголошено, що 80% артнабоїв калібру 155, а також всі (!!!) САУ CAESAR, вироблені Nexter KNDS у 2024 році, будуть передані Україні. Ми стали головним безпековим партнером для Франції. Через це експорт артнабоїв і артилерії Франція призупиняє. Все піде в Україну.

Крім того, канцлер Німеччини Олаф Шольц анонсував передачу Україні двох додаткових комплексів ЗРК Patriot та ракет до них. Можливо, багатостраждальні Одеса та Харків нарешті отримають захист від постійних ракетних атак Росії. Бельгія виділяє Україні 100 мільйонів євро на обслуговування винищувачів F-16, які ЗСУ отримають найближчим часом. Організовано постійну доставку снарядів в Україну в рамках чеської ініціативи, - повідомив очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський.

На тижні Росія збила власний СУ-34 біля Севастополя, вразила свій же самохідний зенітний комплекс "Панцирь-С1", і "впустила" на Білгородщину щонайменше 12 ФАБів. Іноді й ворог може бути союзником

У Росії - свої власні "новітні технології". За розпорядженням міністра оборони Шойгу, вздовж фронту возять якусь коробку з прахом полководця Суворова. Солдати Росії мають якось від того причащатися й набиратися войовничого духу. То - помічне. Днями саме на такому перформансі прилетіло від ЗСУ. Чотири офіцери загинуло, більше десяти поранено. Прах вроді не постраждав. Возіть ще! На тижні Росія збила власний СУ-34 біля Севастополя, вразила свій же самохідний зенітний комплекс "Панцирь-С1", і "впустила" на Білгородщину щонайменше 12 ФАБів. Іноді й ворог може бути союзником.

Україна ж намагається жити своїм весняним життям. І попри постійні повітряні тривоги, на вулиці Городецького стоять стометрові черги за квитками на "Конотопську відьму" в театрі імені Івана Франка.

А вчора трапилася перша весняна гроза. Люди вже можуть розрізняти звуки "виходу" ППО від прильотів. Але поки що плутають грім з ракетними атаками… Такий новий досвід. Така весна… Таки - весна!

Зараз ви читаєте новину «Тиждень з Віталієм Чепиногою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути