середа, 19 березня 2014 18:46

"Саме тепер українці мають перейти на українську мову" - екс-голова ФДМУ

Крім сподіватися на допомогу, українська влада має сама вирішувати становище  з окупацією Криму й у жодному разі не піддаватися на провокацію Кремля, вважає Олександр Бондар, економіст, колишній голова Фонду державного майна України

"Хотілося б рішучіших кроків від влади. Зрозуміло, що наші високопосадовці прагнуть уникнути кровопролиття та хочуть вплинути на сусідню державу мирними діями. Це правильно. Але є одне але - Путін мови миру не розуміє", - каже Бондар, повідомляє Gazeta.ua.

За його словами, російські війська зараз починають знущатися з українців у Криму, утискати їх, а влада ніяк на ці злочини не реагує.

Стратегічною помилкою нової української влади, на погляд колишнього чиновника, є те, що вона продовжує розділяти Україну за мовною ознакою. Має на увазі те, що теперішні високопосадовці у східних областях переходять на російську мову. Коли звертаються до кримського населення, також використовують не державну мову, а російську.

"Російська влада ж нарощує ненависть серед своїх співвітчизників до українців через свої промови та засоби масової інформації. А наші високопосадовці ще більше стали говорити мовою окупанта. На телебаченні вже більшість розмовляє російською. Це роблять навіть ті, хто ніколи нею не говорив. І це в час нападу на Україну. Та навпаки, всі мали б перейти на державну українську як чинник консолідації нації. А вони розмовляють мовою окупанта, виправдовуються, що російську тут не утісняють. Мабуть, такий вже менталітет в українців – схиляти голову", - вважає Олександр Бондар.

Автор: Дмитро СКАЖЕНИК, Маріуполь
 
Зараз ви читаєте новину «"Саме тепер українці мають перейти на українську мову" - екс-голова ФДМУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути