четвер, 17 квітня 2014 18:21

Рада не дійшла згоди щодо Донецька через мову - Єфремов

Рада не дійшла згоди щодо Донецька через мову - Єфремов

Провладні та опозиційні фракції в Верховній Раді України не домовилися про підписання меморандуму щодо нормалізації ситуації у Донецьку. Про це в кулуарах ВР повідомив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає РБК-Україна.

Він пояснив, що сторони не змогли домовитися щодо мовного питання через позицію "Свободи".

"Ми намагалися пояснити, що питання російської мови - це питання принципове для жителів південного сходу, але в парламенті є сили, які категорично проти цього. В кінцевому випадку ми виходили на формулу, що ми в розділі "Самоврядування" в Конституції прописуємо російській мові статус, який ми визначимо, - це буде статус на рівні з державною мовою на певних територіях. Але навіть із цим формулюванням, яке було компромісним, представники "Свободи" не згодні",- сказав Єфремов.

Він зазначив, що тепер все залежить від провладних партій.

Додамо, що після відновлення роботи Ради спікер парламенту Олександр Турчинов висловив сподівання, що влада й опозиція підпишуть меморандум щодо Донецька перед Великоднем.

Нагадаємо, раніше в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв заявив, що у спільному меморандумі щодо стабілізації ситуації у Донецьку буде зафіксовано відмову від федералізації, розширення повноважень регіонів, надання офіційного статусу інших мов в окремих регіонах, а також зміни до Конституції України.

Зараз ви читаєте новину «Рада не дійшла згоди щодо Донецька через мову - Єфремов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути