четвер, 05 липня 2012 11:15

При кінці правління влада імітує перший крок

При кінці правління влада імітує перший крок

В дитинстві нам прищеплювали відчуття інтернаціоналізму та вселенського патріотизму, але під вселенським патріотизмом чомусь розуміли саме російську культуру, історію та мову. Втокмачували в юні душі, що лише через все російське можливе збагачення національних культур і мов.

Тепер в Україні від прийняття закону "Про засади державної мовної політики" виграють дві групи політиків. Перша - так звана п'ята колона і російські шовіністи, яких найбільше у ПР. Друга - власне Партія Регіонів як політична сила. Для неї це була єдина можливість сколихнути свій колишній електорат перед виборами до Верховної Ради в жовтні цього року. Хоч сама мова їх абсолютно не цікавила і не цікавить.

З початком виборчої кампанії їхні агітатори ітимуть до виборців із приблизно такою тезою: "Партія Регіонів обіцяла, що російська мова буде другою державною. Ми зробили перший крок. Якщо партія та їхні союзники на наступних виборах до Верховної Ради наберуть більшість, то цю свою обіцянку ми виконаємо, як зможемо виконати й багато інших…"

І пригадалися слова російського письменника, філософа Олександра Герцена, написані ним ще у далекому 1865 році: "Наш уряд, не люблячи чистих національностей, завжди прагнув заважати і тасувати їх, наскільки можливо. Розрізнені племена бувають покірніші, і, видно, урядовий шлунок зручніше переварює змішану кров, у ній менше гостроти".

 

Зараз ви читаєте новину «При кінці правління влада імітує перший крок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути