понеділок, 25 листопада 2013 01:07

"МИ Є" - гасла й жарти Євромайдану
38

Фото: Фото: Facebook

По всій Україні тривають євромайдани. Вони виникли у четвер 21 листопада, тоді ж з'явилося і слово "євромайдан". Воно означає багатоденний протестний мітинг проти зупинення владою підготовки підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Майданами великі акції протесту почали називати під час помаранчевої революції - бо вона розпочалася на столичному майдані Незалежності. Після того були ще податковий майдан і мовний майдан.

Прикметно, що близько третини гасел для євромайданів написані англійською мовою - українці звертаються до європейської спільноти зрозумілою їй мовою. Плакати, автори яких звертаються до північних сусідів, складені російською. Вони закликають російського президента: "Путин, если любишь - отпусти", а також цитують російського класика Михайла Лєрмонтова: "Прощай, немытая Россия".

Євромайдани також відбулися в ряді європейських міст, США і навіть у індійському Делі. За кордоном одне з найпопулярніших гасло "I am ukrainian and i cannot keep calm" - "Я українець, і я не можу зберігати спокій". Воно обігрує відому серію плакатів "Keep calm and...".

"Офіційний" девіз євромайдану "Україна - це Європа". Найбільш лаконічний - "МИ Є", де часто Є оформлюють зірочками. Останній не тільки стисло подає думку про те, що ми також Європа, але й обігрує думку - українці мають показати Європі, що вони є, існують, і з їхньою думкою треба рахуватися.

Кожна політична акція породжує свій фольклор. Так, цього разу черкащани запропонували збирати яйця для політиків - для надання "чоловічої сили, якої їм бракує".

Зараз ви читаєте новину «"МИ Є" - гасла й жарти Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути