середа, 02 листопада 2016 16:30

Блогер закликає перевести ґаджети на державну мову

Блогер закликає перевести ґаджети на державну мову

Український блогер Олександр Клочан закликає українців користуватися державною мову на ґаджетах. Таким чином, почне з'являтись більше сайтів з українською версією, впевнений Клочан.

Про це він написав на своїй сторінці у Faсebook.

"Коли ми користуємося ґаджетами - нам здається, що ми наодинці. Насправді, це дуже оманливе враження. Коли ми в мережі - за нами стежать як ніколи. Всесвітня павутина, окрім надання безмежної кількості інфи - бере від нас натомість і таку ж безмежну кількість статистики", - вважає Олександр.

Блогер упевнений, що на основі цих зібраних даних, різноманітні служби, компанії, органи роблять свої висновки. Враховуючи це - підлаштовують свої дії, і "впарюють", пропонують і запрошують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змусити Google видавати результати українською

"Не полінуйтеся, поставте мову вашої ОС на своїх ґаджетах - українську. Якщо проблемно - оберіть українську хоча б у браузерах, бо це найконтактніша зі світом прога. Пишіть українською пошукові запити, спілкуйтесь у мережі, переставляйте українською мовою усі телефони", - зазначає Клочан.

Якщо чимала кількість людей поставить українську за замовчуванням – українська мережа почне змінюватися, ставатиме міцнішою. Вона показуватиме позитивну динаміку і кількість користувачів зростатиме.

"З'являтиметься купа сайтів з українською версією, Google з YouTube почнуть пропонувати нам наш контент, а не російський. Ну а Цукерберг, наприклад, зробить українську мобільну версію свого Facebook", - продовжує Олександр Колчан.

Російськомовним українцям блогер теж пропонує перевести ґаджети на українську.

"Ви ж хочете, щоб вам пропонували наші новини, наші магазини, а не московські, правда ж? А статистична машина - вона без поняття як там історічєскі сложилось. Для неї російська - означає Росія, а українська – Україна", - підсумовує автор.

Нещодавно Міністерство освіти та науки зобов'язало своїх працівників спілкуватися винятково українською мовою під час виконання службових обов'язків.

Зараз ви читаєте новину «Блогер закликає перевести ґаджети на державну мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути