Ексклюзиви
пʼятниця, 16 вересня 2016 10:25

Переселенка з Первомайська відкрила дитяче кафе у Лисичанську
9

Переселенка Ірина Сельницька через два роки після переїзду із міста Первомайськ відкрила дитяче кафе "Веселка" у місті Лисичанськ. Ірина самостійно написала бізнес- план та виграла гранд.

"Проект коштував 200 тисяч гривеннь. З них чверть суми мала вкласти власних коштів, решту дали від міжнародної організації ПРООН. Крім того, мала створити не менше 4 робочих місця. Все мала зробити за два місяці. Аби закупити обладнання для кафе влаштовувала тендери. Все, що коштувало більше 20 тисяч гривень мусіла купувати по тендеру. Перед відкриттям давали багато оголошень в місцевих газетах, по радіо й телебаченні.

Кафе назвала "Капітошка". Тут діти від 3-х до 12-ти років можуть перекусити, пограти з аніматорами або в ігровому просторі "Лабіринт".

"Ми також придбали апарат з виробництва м'якого морозива, зараз у нас в асортименті в основному всякого роду солодощі та тістечка, - додає Ірина. - Як переселенка намагаюся допомагати таким же переселенцям. В понеділок діти переселенців, воїнів АТО або з багатодітних сімей можуть годину перебувати в ігровій зоні у нас безкоштовно. В цей же день діти безкоштовно займаються з психологом. Зараз організовую відпочинок для дітей із сірої зони. Вони будуть кататися на конях. Виявляється, про них давно ніхто не дбає, ті діти нічого не бачать і ніде не бувають".

В кафе працює два офіціанти, аніматор та директор.

"Я знаю про всі проблеми переселенців, що для них немає роботи і про нас ніхто не турбується. З власного досвіду можу порадити - ставити ціль і вперто йти до неї", - додала Ірина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італієць Мауріціо Перкуоко варить сир у Вінниці

Зараз ви читаєте новину «Переселенка з Первомайська відкрила дитяче кафе у Лисичанську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути