пʼятниця, 03 лютого 2017 13:13

Переселенці відсудили в держави 6,7 млн грн

Переселенці відсудили в держави 6,7 млн грн
Фото: 112.ua

Печерський районний суд Києва зобов'язав державу виплатити двом переселенцям понад 6,7 млн грн за зруйнований будинок у селі Водяне Донецької області .

Про це у своєму блозі пише журналіст Олег Шинкаренко.

"У листопаді 2014-го у ванну потрапив артилерійський снаряд. Ми спочатку відремонтували пошкодження, але світла і води не було. Залишили будинок. Тоді дуже сильно стріляли. Ми виїхали швидко і навіть не встигли забрати речі. Вивезли лише два телевізори і люстри. 20 січня 2015 року прийшли військові української армії і перетворили наше житло у вогневу точку. Коли ми повернулися туди в жовтні, будинок був повністю зруйнований без даху, без вікон", - розповіла пенсіонерка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали вражаючу цифру переселенців

Адвокат Юлія Науменко підготувала і подала заяву до Європейського суду з прав людини та позовну заяву до Печерського райсуду Києва. Столичний суд позов задовольнив. Сума відшкодування з Державного бюджету України за пошкоджений будинок і майно становила понад 6,7 млн грн. Також пенсіонерам виплатять по 10 тис. грн компенсації моральної шкоди.

"Щоб виграти подібний процес, постраждалі повинні мати документи на право власності та акт обстеження зруйнованого житла, - каже Юлія Науменко. - Це можуть бути також дані свідків, фотографії та відеозаписи, статті у медіа. Подібні акти обстеження можуть укласти органи місцевої адміністрації, а звіти щодо вартості пошкодженого майна - також приватні експерти, які мають відповідні ліцензії".

Українці подали близько 4 тис. позовів за порушення їхніх прав у військовому конфлікті на Донбасі до Європейського суду з прав людини. Більшість хочуть отримати матеріальну компенсацію за зруйновані будинки в зоні АТО. Судяться з Росією і Україною.
Зараз ви читаєте новину «Переселенці відсудили в держави 6,7 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути