пʼятниця, 25 березня 2016 12:28

"ВКонтакте" змінює алгоритм стрічки новин

"ВКонтакте" змінює алгоритм стрічки новин

Соціальна мережа "ВКонтакте" тестує новий формат стрічки новин, яка формується на підставі користувацьких переваг, як у соціальній мережі Facebook. Про це директор компанії Борис Добродєєв розповів в інтерв'ю "Комерсанту".

За словами гендиректора, перехід до алгоритмічного порядку формування стрічки неминучий, оскільки дозволяє "боротися з інформаційним шумом".

Нині, мовляв, користувачі "ВКонтакте" в середньому підписані "на кілька сотень джерел інформації". Це викликає перевантаження, і користувачі починають втрачати інтерес до ресурсу. Тому компанії доводиться розробляти інструменти, які дозволять визначати важливість інформації в стрічці і видавати оновлення в пріоритетному порядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Twitter додав вбудований пошук і публікацію GIF-анімацій

При цьому "ВКонтакте" все ж залишить користувачам можливість зберегти хронологічний порядок формування стрічки.

"Зрештою, стрічка перетворюється в важко сприйманий потік публікацій, у якому, як правило, дуже складно знайти інформацію від своїх друзів, – каже Борис Добродєєв. – Це природний цикл життя стрічки новин. Зрозуміло, VK в курсі цієї проблеми, і зараз всередині компанії тестується алгоритмічна стрічка новин, яка має цю проблему вирішити".

Нагадаємо, у грудні 2015 року про аналогічну зміну стрічки новин задумалися в Twitter. Нині сортувальний алгоритм включається за бажанням користувача мікроблогу.

Зараз ви читаєте новину «"ВКонтакте" змінює алгоритм стрічки новин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути