четвер, 18 лютого 2016 13:23

Військові влаштували дрифт по снігу на танках

Військові влаштували дрифт по снігу на танках

Фахівці Корпусу морської піхоти США, які знаходяться в Норвегії, влаштували дрифт на основному бойовому танку M1A1 на спеціальній засніженій трасі. Екстремальна їзда проводилася в рамках програми обміну досвідом зимового водіння танкової техніки з норвезькими військовими. На навчанні норвезькі танкісти теж провели дрифт на танку Leopard 2A4NO.

Керування важкою гусеничною технікою в зимовий період вимагає злагодженої роботи всього екіпажу машини і майстерності механіка-водія. Танк M1A1 масою близько 57 т здатний розганятися до 72 км/год по шосе і до 48 км/год по пересіченій місцевості. Машина оснащена автоматичною трансмісією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківські конструктори створили український аналог "Граду"

У свою чергу, танк Leopard 2A4NO має масу близько 56 тонн. Машина, оснащена гідромеханічною трансмісією, може розганятися до 71 км/год по шосе і до 45 км/год по пересіченій місцевості. Abrams і Leopard мають однакові гусениці з гумовими вставками.

Навчання "Холодна відповідь" проводиться майже щороку в рамках спільної бойової підготовки збройних сил НАТО та країн - учасниць програми "Партнерство заради миру". Уперше відбулося 2006-го. Цьогоріч у ньому беруть участь ВПС, ВМС і сухопутні війська 14 країн.

Нагадаємо, ударостійкий смартфон LG випробували на міцність за допомогою танка.

Зараз ви читаєте новину «Військові влаштували дрифт по снігу на танках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути